maritbet girişmaritbet
İngilizler bahçe ve davet dekorasyonunu yönlendiriyor!

İngilizler bahçe ve davet dekorasyonunu yönlendiriyor!

Melda Narmanlı Hürriyet'teki yazısında İngiliz bayrağı ve elmes jübilesi temalarının dekorasyonda sıkça yer aldığına değiniyor

 

Geçen yaz William&Kate düğünüyle tüm medyanın dikkatini üzerine çeken İngiliz adası, bu yaz da Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 60. yılı kutlamaları -yani ‘Elmas Jübilesi'- ve yaklaşmakta olan Olimpiyatlar nedeniyle ilgi odağı. Durum böyle olunca, tıpkı moda dünyası gibi ev, bahçe ve davet dekorasyonunda da İngiliz bayrağı ve jübile teması başrole soyunuyor.
 
21 Nisan 1926'da doğan ve 25 yaşında tahta çıkan Kraliçe Elizabeth geçtiğimiz ay Elmas Jübilesi'ni kutladı. 60 sene boyunca tahtta kalabilen bir kraliçeye bir kez daha rastlamak pek de mümkün gözükmediği için, hem İngiliz halkı hem de tüm dünya ülkeleri bu özel kutlama haftasının her anını keyifle izledi. Kraliyet kutlamalarının dışında 10 binin üzerinde resmi sokak partisi yapıldı. Geçtiğimiz sene yapılan William ve Kate düğününün ardından tüm gözler bir kez daha adaya çevrildi.
 
Kamuoyu anketlerinde popülaritesinin zirvede olduğu görülen Kraliyet ailesi ve Elmas Jübile, tabii ki moda ve dekorasyon dünyasının gözünden de kaçmadı. Jimmy Choo, Vivienne Westwood, YSL ve Alexander McQueen gibi ünlü modaevleri İngiliz bayrağını (Union Jack) kullanarak giysi, ayakkabı, çanta, gözlük ve aksesuvarlar tasarladı. Seçkin mücevher markaları de Beers ve Asprey özel elmas mücevherler üretti. Estee Lauder kozmetik çantaları yaptı. Ünlü topmodel Agyness Deyn, bütün yaz boyunca neredeyse Chanel Union Jack clutch'ıyla yapışık yaşadı, Geri Halliwell İngiliz bayraklı bikinisini hiç çıkarmadı.
 
Geleneksel değerlere dönüş ve milliyetçilik temalarını da öne çıkaran bu eğilim, dekorasyonda ise “Brit-chic” olarak adlandırılan stilin içine bolca kırmızı-mavi ve beyaz renk kombinasyonu, bayrak deseni, kraliyet silüeti ve ikonik Londra figürleri eklenerek gösterdi kendini. Yıllardır çıkardıkları Union Jack koleksiyonlarıyla tanınan iki isim; Emma Bridgewater ve Jan Constantine, koleksiyonlarını iyice zenginleştirerek tam anlamıyla bir “jübile evi” yaratacak ürünler sundu. Pek çok markanın 2012 sezonu yenilikleri arasında İngilizler'in çok değer verdikleri 5 çayı takımları başta olmak üzere hem vintage, hem pop-art hem de kır evi stilinde Brit-chic tasarım bulmak mümkün. Kısacası yaz aylarının ada ruhunu yakalamak için ilham perilerinizi bu kez Capri, Mikonos ya da Hawaii'ye değil, İngiliz adasına yollamanız gerekiyor!
 
UNİON JACK
 
Birleşik Krallık'ı ifade eden lacivert, kırmızı, beyaz bayrak Union Jack olarak biliniyor. Dört ülkenin (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) ulusal sembollerini birleştiriyor ve “çeşitlilik içindeki birliği” temsil ediyor. Birleşik Krallık devletinin altındaki ülkelerin hiçbirininin elçiliği, konsolosluğu vb. yok, çünkü bu ülkeler bağımsız devletler değil. Ancak her birinin kendi yerel yönetim organları ve eşdeğer yetkide parlamentoları var. Union Jack, bu anlamda iç içe geçmiş bir toplumda bireysel görüşlere duyulan saygıyı da sembolize ediyor.
 
SATIŞ PATLAMASI
 
Yaz aylarında özellikle Arap yarım-adası ve Uzakdoğu'dan gelen turistlerle dolup taşan Londra sokakları, gelenlere zengin bir “Diamond Jubilee” ürün gamı da vaat ediyor. Kutlamalar için çay bardaklarından yastıklara, bavuldan plaj terliklerine kadar pek çok ürün tasarlanmış. Neredeyse her markanın kraliçe için hazırladığı özel bir ürünü var. Gidenler Harrods, Emma Bridgwater, John Lewis, Marks & Spencer, House of Fraser gibi mağazalardan hatıra eşyalar satın alabilirler.
 
Melda Narmanlı Çimen/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ISOMER Isıtma Soğutma Merkezi toptancılık anlayışını değiştiriyor
  • 18.09.2020 10:59

ISOMER Isıtma Soğutma Merkezi toptancılık anlayışını değiştiriyor

Postmodern Teknik Toptancılık anlayışı ile değiştirerek Türkiye genelindeki 1.40 ...

İnşaatta toparlanma temmuzda talep artışıyla devam etti
  • 29.07.2020 14:17

İnşaatta toparlanma temmuzda talep artışıyla devam etti

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ayl ...

Hawaii'de lavlar 600'den fazla evi kül etti
  • 08.06.2018 12:15

Hawaii'de lavlar 600'den fazla evi kül etti

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar 600'den fazla ...

Hawaii'de yanardağ 31 evi yuttu
  • 12.05.2018 14:17

Hawaii'de yanardağ 31 evi yuttu

Hawaii'de Kilauea Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte evlerden b ...

"Kraliçe New York'ta ev aldı"
  • 08.07.2015 10:26

"Kraliçe New York'ta ev aldı"

Önce "Kraliçe New York'ta ev aldı" dediler, sonra... ...

Selahattin Beyazıt, 68 milyon TL'ye icradan satılığa çıkarılan yalısına alıcı bulamıyor!
  • 02.10.2012 08:34

Selahattin Beyazıt, 68 milyon TL'ye icradan satılığa çıkarılan yalısına alıcı bulamıyor!

Oğlunu şirketi batan Selahattin Beyazıt zor durumda. 68 milyon TL'ye icradan sat ...