maritbet girişmaritbet
İdeal çocuk odası oluşturmanın püf noktaları

İdeal çocuk odası oluşturmanın püf noktaları

Çocuklar odalarını, uyumanın dışında; çalışmak ve eğlenmek için de kullanırlar. Her zaman da kendi beğenilerini ve zevklerini yansıtan odaları daha çok severler. House Beautiful, doğru bir çocuk odası düzenlemenin yollarını derledi

Evinizin küçük bireyinin en çok vakit geçirdiği odayı sevmesi çok önemli. Çocuğunuzun odasını, onun seveceği ve fonksiyonel bir hale getirmek için aşağıdaki ipuçlarına göz atın...

* Zevk ve beğenilerinizi çocuğunuza dayatmayın. Çocuklarınızın kendi zevklerini özgürce yaşamaları, sizi bire bir taklit etmelerinden daha iyidir. Önce çocuğunuzun favori rengini öğrenin.
* Çocukların mobilya ve tarz anlamında da tercihleri vardır. Onların gelişmekte olan zihinlerine, bireyselliklerine ve yaratıcılıklarına duyarlı davranın ve destekleyin.
* Temalı odalar yaratın. Çocuğunuzun ilgi alanları ile ilgili aksesuvar, poster, duvar kağıdı ve tekstiller kullanın.

AKTİVİTE KÖŞESİ YARATIN

* Bir sanat ve aktivite köşesi düzenleyin. Örneğin, rahatça resim çizebileceği ve kendini ifade edebileceği büyük bir kara tahtaya yer verin.
* Çocuk odası sıcaklık ve samimiyet duyguları uyandırmalı; oyun oynama, çalışma ve yaratma hislerini harekete geçirmeli. Cesur renkleri ve grafik desenleri kullanmak için çocuk odasından daha uygunbir mekan yoktur.
* Çarpıcı renkleri bir araya getirmekten çekinmeyin. Renkler, çocukların yaratıcılığını geliştirir ve onları daha enerjik kılar.
* Duvar çıkartmalarını birlikte seçin ve çocuklarınızın kendi duvarlarını dekore etmelerine izin verin. Odanın tavanına geceleri parıldayan yıldız ve ay formlu çıkartmalar yapıştırın.

SU BAZLI BOYA SEÇİN

* Sağlıklı bir ortam yaratabilmek adına anti toksik, su bazlı duvar boyalarını tercih edin. Anti alerjik halılar da ideal bir oyun ve okuma alanı olabilir.
* Yükseltilmiş yatağın altında kalan mekan çocuk için ekstra oyun ve kişisel alan yaratır. Yeterli yeriniz varsa; odada sempatik bir ağaç ev de tasarlayabilirsiniz.
* Dolapları odanın kuytu bölgelerine, masa ve oyun alanlarını ise ışık alan bölümlere yerleştirin.
* Depolama ve çalışma alanları ile bir araya getirilmiş ranza tipi yataklar odaya işlevsel ve yaratıcı bir kimlik katar.
* Çocuklar sevdikleri objeleri toplamayı sever. Bu işi onlar için kolaylaştırın. Rafları ve askıları, onların boylarına uygun yükseklikte tutarak daha rahat organize olmalarını sağlayın.
* Resim veya kartpostalları, mantar bir panoya asmak zorunda değilsiniz! Onları bir ipe dizerek interaktif bir düzenleme yaratabilirsiniz.
* Yatağın altına renkli ve tekerlekli kutular iterek eğlenceli birer depolama elemanı oluşturabilirsiniz.
* Yine tekerlekli bir arkadaş yatağını çocuğunuzun yatağının altına iterek kullanılmadığında alandan kazanabilirsiniz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz