maritbet girişmaritbet
Fonksiyonel mutfak için dekorasyon önerileri!

Fonksiyonel mutfak için dekorasyon önerileri!

Ünlü mimar Louis Sullivan'ın tasarım tarihine yön veren "Form fonksiyonu takip eder" sözü yeni nesil mutfak kurgularında öne çıkıyor.

Merkezine fonksiyonu alan çözümlerle zenginleştirilmiş mutfaklar kullanıcısına keyifli bir yemek deneyiminin yanı sıra estetik bir görsellik sunuyor. Türkiye'de 30 yıldır özgün tasarımları, modern teknolojisi, ürün kalitesi ve satış sonrası servisleriyle mutfak sektörünün öncüsü Lineadecor mutfakları daha işlevsel kılan akıllı tasarım çözümleriyle ilham vermeye devam ediyor.

 1.Yerden Tasarruf Edin

Mutfağınızın kısıtlı bir metrekaresi varsa ve mutfak masasını koyacak yer bulamıyorsanız Lineadecor'un ihtiyaç halinde açıp kapatabileceğiniz, mutfağınızla uyumlu gizli masa çözümlerini tercih edebilirsiniz. Böylece hem yerden tasarruf edecek hem de salondaki yemek masasını kurma zahmetine girişmeden pratik ve estetik bir çözüm oluturmuş olacaksınız.

2. Dolap İçi Hacimlerinden Maksimumda Yararlanın

Lineadecor mutfak dolaplarının içinde sabit raflar kullanmak yerine hareketli raflar kullanarak en arkadaki ürünlerinize de kolayca erişebilir ve maksimum depolama alanı oluşturabilirsiniz. Raflarda bulunan manyetik bölücüler ürünlerinizi istediğiniz gibi yerleştirme imkanı sağlarken aynı zamanda depolanan ürünleri sabitliyor ve rafları hareket ettirdiğinizde ürünlerin düşmesine engel oluyor.

3. Raf Sistemleri Kullanın

Tasarımcılar 2020 mutfak trendleri arasında kapaklı dolapların yerini raf sistemlerine bırakacağının sinyallerini veriyorlar. Daha ferah ve sofistike bir mutfak senaryosu için tercih edebileceğiniz raf sistemlerini duvara monte tezgah boyunca uzanan modeller arasından seçebilir veya ada mutfak üzeri ahşap tavan rafları ve kütüphane tipi boy Lineadecor raf üniteleri şeklinde mutfağınıza dahil edebilirsiniz.

4. Kayar Kapaklarla Mekanda Esneklik Oluşturun

Mutfak aritmetiğinde kimi zaman dolap kapaklarının açıldığı alan problem oluşturabilir. Fotoğraftaki gibi bir kurguda tezgahınızın üzerinde yer alan dolapların kapağını açabilmek için kapakların önündeki objelerin yerlerini değiştirmek zorunda kalırsınız. Bu gibi durumlar için kayar kapak sistemleri mutfağınızda esneklik oluşturan fonksiyonel bir çözüm. Ayrıca kapakların bir kısmını açarak istenilen alanın görünmesini, istenmeyen alanın kapak arkasında gizlenmesini de sağlayabilirsiniz.

5. İşlevsel Köşeler Kurgulayın

Mutfağınızı maksimum verimde kullanmak için köşe alanları değerlendirmek önemli. Dolap içlerinde köşelere özel tasarlanan alternatif çözümlerle ulaşılması zor kör noktaları fonksiyonel bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fonksiyonel mutfak için dekorasyon önerileri!
  • 12.11.2020 11:18

Fonksiyonel mutfak için dekorasyon önerileri!

Ünlü mimar Louis Sullivan'ın tasarım tarihine yön veren "Form fonksiyonu takip e ...