maritbet girişmaritbet
Filli Boya'dan doğaya dokunan renklerin konsepti: Wabi!

Filli Boya'dan doğaya dokunan renklerin konsepti: Wabi!

Türkiye’de, kurulduğu yıldan bu yana rengin hayata dokunan her evresine öncülük eden Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı. Bu yorumlamanın 6 konseptinden biri olan Wabi, “Doğa” temasıyla tüm varoluş biçimlerine dikkat çekiyor.

 

Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri”nin 6 konseptinden biri olan Wabi, yaşanmışlıklardan beslenen bir anlatım sergileyerek, yaşanacak olana dair bir yolculuğun öyküsüne çağrışım yapıyor.
 
 
Wabi, önyargıları bir kenara koyup yaşamınızda özel olarak yer etmiş nesnelerle uyumlu dünya renkleri. Daha çok uzak doğu felsefesi çıkışlı tanısak da, aslında tüm evrenin en doğal haline bir hatırlatmadır Wabi. Doğu ile batı sentezine izin veren bir köprüden geçen hayatların izlerini, ruhumuzun derinliklerinde hissettiriyor. Yaşamın her anında çevremizdeki varoluş biçimlerinin farkına varmak için en büyük ilhamını doğadan alıyor. Nefes alan mekanlara işaret eden bir dinginlik sağlayan vaha özelliği taşıyor. Yalınlık bu yüzden Wabi'nin en vazgeçilmezi. Wabi'de önemli olan doğal olanı bulabilmektir. Müthiş bir uyuma dair doğa ritmini.
 
 
Wabi Renklerinin Kullanım Alanları
 
Wabi konsepti özellikle butik oteller, showroom ve vitrin mekanlarında, yaşam alanlarına dair tüm bölümlerde, iç mekan ve dış mekanlarda, ara bölümlerde, giriş ve koridorlarda müthiş bir uyum ve stil yaratır. Özellikle koridorlarda, mutfakta ve salonda tercih edilen Wabi renkleri, yaşam alanlarına gösterişten uzak sade bir göz alıcılık kazandırıyor. Wabi, seçilen mekanların tümünde, bütünlük ve uyum için uygulanmayı tercih eder. Faklı deneyselliklere açık değildir. Müthiş denge ve uyumu önemser. Referanslarımız doğanın tüm varoluşuna dair izler. Gri ve beyazın tonları mekanlara temiz ve ferah bir hava katarken, sedefin parlaklığı, taş rengi, kuğu beyazı ve soft tonlarla bu havayı ruhunuzda hissedebilirsiniz.
 
 
Wabi Konseptinde Bir Yaşam Alanında Kullanılacak Ürünler
 
Doğal olanı duygularla bir arada yaşatabilecek olmaktır bizim için Wabi. Yapay görünüşlü olmayan malzemeler, taş heykeller, ahşap çerçeveler yani özü değiştirilmeden doğadan alıntı yapılan ürünler kullanılabilir. Kullanılan malzemeyle uyumlu olarak dokular sert, pürüzlü, yarı aşınmış ve gelişigüzel olabilir; Wabi'de önemli olan doğallığı yakalayabilmektir.
 
 
Wabi Renklerinin İnsan Ruhuna Yansımaları
 
Yaşam enerjisini doğadan alan saf ve özel bir karakterdir Wabi insanı. Kültürlere ve deneyimlere açık. Doğaya, yaşamın özüne ve evrendeki tüm canlı cansız varoluşlara saygı duyan, stil duygusu yüksek, entelektüel. Dünya mutfağına ilgi duyan, gözlemci ve etken. Meditasyon ve spor vazgeçilmezlerinden… Wabi insanının rengi  taş gri, sedef, bej ve tonları!
 
 
Türkiye'de ve Dünya'da Wabi Ünlüleri
 
Mehmet Günsur, Günseli Kato, Berk Hakman, Aydın Teker (koreograf), Marion Cotillard
 
“İnsan zekası hiçbir zaman doğadan daha güzel, daha yalın ve daha dolaysız bir buluş gerçekleştiremeyecek; çünkü doğanın buluşlarında hiçbir eksiklik olmadığı gibi hiçbir fazlalık da yoktur.”  (Leonardo Da Vinci)
 
Filli Boya Coloration İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri kataloğundaki renkler, Filli Boya ColorExpress bayilerinden de kolaylıkla temin edebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!
  • 04.06.2022 17:07

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!

Filli Boya, ev bakımı ve hobi çözümleri sunan Afilli ve Selleys ürünleri ile evi ...

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında
  • 20.03.2014 16:25

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında

Türkiye'nin ünlü boya firması Filli Boya'nın en yeni lansmanı emlaktasondakika.c ...

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı
  • 12.12.2013 16:02

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı

Filli Boya'nın enerji verimliliğini anlattığı toplantı emlaktasondakika.com fark ...

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!
  • 17.06.2021 11:17

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!

Linens, yaz mevsiminin enerjisini evinde yaşamak isteyenlere özel yeni servis se ...

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor
  • 03.06.2021 09:19

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor

MESA, Koleksiyon Mobilya bünyesinde kurulan Dzynzone markasının düzenlediği “Dzy ...

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!
  • 22.04.2021 07:45

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!

Başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve son döneme damgasını vuran ‘Masumlar ...