maritbet girişmaritbet
Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil tasarımlarda salonlar için ferahlatıcı ürünler öneriliyor

Koyu ve içinizi karartacak renklerde boyanmış bir salona sahipseniz yaşam alanınızı fazla kullanmak istemeyebilirsiniz. Hatta önünden geçmek bile sizi mutsuzluğa sürükler. Tüm gününüzü dışarıda geçirdikten sonra eve gelip huzur bulmak kendinizi dinlenmiş hissetmek istersiniz. Ancak bir anlık modaya uyarak ya da kötü bir anınızdaki ruh halinizle kullandığınız duvar boyası sizi kasvete sürükleyebilir. Bunu değiştirmek sizin elinizde. Alt tarafı bir boya ne kadar değiştirebilir diye düşünmeyin. Huzur veren renklerle salonunuzun nasıl yeniden can bulduğunu göreceksiniz. Gelin salonunuzdaki kasveti kaldıracak renklere birlikte bakalım.

Boya Deyip Geçmeyin: Duvar Boyası Ruhunuzu Yansıtır!

Mavi: Huzur, güven ve verimliliği temsil eder. Salon için mavi renkte tercih edilmiş bir duvar boyası içeri girdiğinizde kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olur. Dekorasyonlarda sıkça tercih edilen boya renklerinden biridir. Özellikle koyu mavi ve grinin kombinlenmesi ile yaratılan ortam ilginizi çekebilir. 

Yeşil: Doğanın temsilcisidir. Yeniliği, dinamikliği ve huzuru salonunuza taşımak isterseniz duvar boyası olarak mint yeşili, yosun yeşili gibi tonlar tercih ederek salonunuzda sakinlik sağlayabilirsiniz. Mimar Ayça'ya göre ahşap parkelerin kahverengi tonları da doğaya ait renkler olduğu için özellikle mint yeşili ile oldukça etkileyici bir uyum sergiler.

Beyaz: Saflığı, temizliği ve aydınlığı temsil eder. Hayal gücünü genişletir. Işığı yansıtarak dağıtır. Böylece daha geniş ve aydınlık bir görünüm verir. Özellikle küçük salonlar için vazgeçilmezdir. Klasikleşmiş olarak en çok tercih edilen boya rengidir. Daha açık ve ferah bir ortamda hissetmek isterseniz salonunuzda tercih edebilirsiniz. Beyaz duvar boyasını mavi ile kombinleyerek salonunuza farklı bir hava katabilirsiniz.

Gri: Dengeyi ifade eden bir renktir. Kullanırken dikkat edilmesi gerekir. Koyu gri ortamı bunaltıcı bir hale sokabilir. Salonunuzda açık gri olarak ya da griyi beyaz, açık sarı, açık pembe gibi renklerle kombinleyerek kullanabilirsiniz.

Krem: Beyaza göre biraz daha sarımtırak bir renge benzeyen krem ve onun daha koyu tonu olan bej rengi de salonunuza aydınlık verir. Farklı renklerle uyumu kolaydır. İster tek başına ister başka renklerle karıştırarak kullanabilirsiniz. Krem duvar boyasını bordo ya da siyah gibi koyu renklerle birlikte kullanırsanız yaşa alanındaki sıkıcılıktan kurtulur ortama tarz gelmesini sağlarsınız.

Hangi Renkleri Tercih Etmemeliyim?

Salonu kasvetten kurtarmak için sizi sakin tutabilecek boyaları seçmelisiniz. Baktığınızda gözünüzü ve zihninizi yoran, sinirlenmenize ve yorgun hissetmenize sebep olacak koyu mor, parlak sarı, kırmızı, turuncu gibi renklerden uzak durmalısınız. Morun açık tonları olan lila, leylak rengi gibi tonları kullanabilirsiniz. Siyah rengin asaletini bozmadan küçük alanlarda tercih edebilirsiniz.

Salonunuzu tarz bir hale getirmek ve kasveti ortadan kaldırabilmek için yeterli olan tek şey boya değildir elbette. Duvar boyasının yanında kullandığınız mobilyalar, parkeler, perdeler ve onların renkleri de ferahlık sağlamak için en az duvar boyası kadar önemlidir. Boya ile uyumlu tablolar ve salonunuzu derinleştirecek aynalar... Tüm bunlar birbirini tamamlayan parçalardır. Mimar Ayça'nın hazırladığı içeriğe göre biri olmadan diğerini düşünmek mümkün olamaz. Ancak en önemli işlev duvar boyasındadır. Boya salonda adeta makyaj görevi görür. Doğru tercih edilmiş bir duvar boyası ile ortamı bambaşka bir yere dönüştürebilirsiniz.

"Salonlarda Kasveti Kaldıracak 5 Tarz Renk" ve buna benzer daha fazla dekorasyon sırrı için "Salon" kategorisini takipte kalın. Yazıyı beğendiyseniz sağ alttaki paylaşma butonlarına tıklayarak yazıyı paylaşarak bana destek olabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"
  • 11.08.2023 15:37

Cevdet Yılmaz: "İlk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans dünyası temsilcileriyle buluştukl ...

Güngören'de boşaltılan bina böyle yıkıldı!
  • 14.04.2023 15:53

Güngören'de boşaltılan bina böyle yıkıldı!

Güngören'de Sanayii Mahallesi Malazgirt Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm için boşal ...

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

Meteoroloji'den depremlerden etkilenen 8 il için uyarı!
  • 13.03.2023 15:12

Meteoroloji'den depremlerden etkilenen 8 il için uyarı!

Yağışların, pazartesi akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Adıyaman ve D ...