maritbet girişmaritbet
Duravit'ten su ve enerji kullanımını şekillendiren tasarımlar!

Duravit'ten su ve enerji kullanımını şekillendiren tasarımlar!

Son yıllarda, sanayileşmiş ülkelerde insanların suyu ve enerjiyi kullanma biçimleri çok değişti

Duravit buna yenilikçi teknolojiyle cevap veriyor. Onlarca yıldır, kaynakların sorumlu kullanımı Duravit'in geçmişini şekillendirdi ve her yeni gelişmenin ayrılmaz parçası haline geldi. Böylece; sorumlu bir geleceğe katkıda bulunan yeni ürün fikirleri doğuyor.

Suyu verimli kullanan klozetler… 
 
1980'lerde, Duravit o tarihte standart olan dokuz litre ya da üzeri hacimdeki suya kıyasla kendi klozetlerinde tüketilen su miktarını çoktan altı litreye düşürmüştü. Süregelen araştırma ve geliştirme çalışmaları sayesinde, Duravit bugün sadece 4.5 litre ya da daha az miktarda su kullanarak hijyenik yıkama yapabilen klozetler üretebilmektedir. Dual-Flush teknolojisiyle, dört kişilik bir evde yılda yaklaşık 17.000 litre su tasarruf edilebilir. Ekonomi düğmesine basıldığında su hacminin sadece yarısı kullanılırken, büyük düğmeye basılınca tam su hacmiyle yıkama yapılır. 
 
 
 
 
 
Yenilikçi pisuvar teknolojisi 
 
McDry pisuvarı hiçbir şekilde su kullanmadan çalışır. Tamamen bitkisel bazlı olup doğada ayrışabilen izolasyon sıvısı hoş olmayan kokuları etkili biçimde önler. Pisuvar gibi, sifon da sağlam ve dayanıklı vitrifiyeden yapılmıştır.
 
Yeni Architec Dry pisuvar için de su gerekmez. Çıkışa takılmış bir hortum diyaframı içinden idrar akarken otomatik açılır ve daha sonra tekrar kapanarak kokuları etkin şekilde önler. Özel yıkama ve servis programları olan, elektronik kumandalı, akıllı Architec ve Utronic pisuvarları ileri düzeyde hijyeni ve her yıkamada sadece bir litre suyun kullanıldığı kontrollü ve düşük su tüketimini garanti eder. 
 
Suçluluk hissetmeden banyo yapmak ya da duş almak… 
 
Ortalama olarak, duş alırken tükettiğimiz su miktarı banyoyu doldurmak için gerekenin üçte birinden azdır. Kaynaklardan tasarruf sağlayan bu keyif için, Duravit zemine sıfır oturan bir duş dahil çok çeşitli duştekneleri sunar. Ancak, Duravit'in suçluluk hissetmeden banyo yapmayı sağlayacak akıllı çözümleri de vardır. Örneğin, Starck ve D-Code serilerindeki küvetler 160 cm uzunluklarıyla nispeten daha az su kullanarak doldurulabilir. Ve yenilikçi, ergonomik ve gelişmiş ikizkenar yamuk şekli sayesinde, Paiova küvet minimum su tüketimiyle maksimum banyo konforu sunar.
 
 
 
 
Düşük enerji tüketimi, yenilikçi malzemeler 
 
Firmanın çeşitli ürün yenilikleri banyoda sürdürülebilirliğin sadece su tasarrufuyla sınırlı olmadığını gösterir. Yıllar boyunca, Duravit ekolojik açıdan anlamlı olan her yerde halojen lambalara göre %80'e varan oranda enerji tasarrufunda bulunan LED lambalar kullanmaktadır. Duravit banyo mobilyasını aydınlatmada sadece modern LED'ler ve enerji tasarruflu lambalar kullanılır. 
 
Masajlı küvetler ve havuzlar için Duravit masaj sistemlerinde artık %40'a varan oranlarda enerji tasarrufu yapan ve aynı zamanda masaj sesini 9 dB düşürerek gürültüyü yaklaşık %50 oranında azaltan yeni bir fan var. 
 
Yeni ve sürdürülebilir özelliklere sahip malzemeler ve yüzeyler geliştirildi. Örneğin, mutfak eviyelerinde kullanılan ekstra sağlam ve dayanıklı bir malzeme olan DuraCeram özel vitrifiye. Ya da nanoteknoloji temelinde hazırlanan WonderGliss vitrifiye kaplama. Kolay bakım özellikleri sayesinde, kullanılan su ve temizlik maddesi miktarını büyük oranda azaltır. Duravit müşterilerine çevreyle dost çözümler sunmakla kalmaz, kendi iş süreçlerinde de mümkün olduğu kadar az kaynak kullanır.
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doo-Light'ı dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz
  • 06.11.2020 11:16

Doo-Light'ı dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz

Kablosuz bir şekilde şarj edilebilen Doo-Light, her mekanda tüm ışık ihtiyaçları ...

AKSA'nın doğalgaz istasyonlarında Vestel imzası
  • 05.09.2020 07:30

AKSA'nın doğalgaz istasyonlarında Vestel imzası

AKSA Doğalgaz dağıtım istasyonları Vestel ile aydınlanacak ...

Duravit Nahho: Yüzer gibi banyo keyfi
  • 04.11.2013 14:39

Duravit Nahho: Yüzer gibi banyo keyfi

Duravit kanoyu estetik bir yorumla banyoya uyarladı ...

Duravit'ten eviniz için yeni ve zevkli bir keşif zamanı...
  • 06.09.2013 12:06

Duravit'ten eviniz için yeni ve zevkli bir keşif zamanı...

Duravit, vitrifiyeden, küvete ve mobilyaya Darling New geniş ürün çeşitliliği su ...

Duravit Sieger Design ile banyonuzda sade ve yumuşak çizgilere yer verin!
  • 27.08.2013 13:50

Duravit Sieger Design ile banyonuzda sade ve yumuşak çizgilere yer verin!

Sadeleştirilmiş mimari tasarım banyoda giderek yaygın hale geliyor. Zamandan bağ ...

Duravit Happy D.2 ile banyolarda sade ve yumuşak çizgiler!
  • 06.08.2013 13:32

Duravit Happy D.2 ile banyolarda sade ve yumuşak çizgiler!

Sadeleştirilmiş mimari tasarım banyoda giderek yaygın hale geliyor ...