maritbet girişmaritbet
Çocuk odasında öncelik güvenlik

Çocuk odasında öncelik güvenlik

Çilek, üretimin tüm aşamasından itibaren uluslararası standartlarda zorlu güvenlik testlerinden geçerek; en sağlıklı ve en güvenli çocuk odalarını tasarlayıp modern tesislerinde üretmeye devam ediyor

Bebek, çocuk ve genç odalarının uzman markası Çilek, üretimin tüm aşamasından itibaren uluslararası standartlarda zorlu güvenlik testlerinden geçerek; en sağlıklı ve en güvenli çocuk odalarını tasarlayıp modern tesislerinde üretmeye devam ediyor.

Anne ve babaların, özellikle çocukların sağlığına zarar vermeyen malzemelerden üretilmiş mobilyaları tercih etmeleri, ayrıca yüksek güvenlikli, denge hesabı yapılmış tasarımlara öncelik vermeleri gerektiğini belirten Çilek Odası uzmanları, kalitesiz ve dengesiz tasarıma sahip mobilyalar nedeniyle çocukların maruz kaldığı ev kazalarında yaralanma oranlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekiyor. 

Tüm dünyada 2 milyondan fazla eve ulaşarak, uluslararası standartlarda özel yaşam alanları kuran Çilek Odası'nın deneyimli uzmanları, çocukları için en doğru seçimi yapmak isteyen ailelere şu uyarılarda bulunuyor: 

* Aileler, seçecekleri mobilyaların öncelikle Avrupa Birliği ve ileri çocuk güvenliği standartlarına uygun olarak tasarlanmış olmasına dikkat etmeli.

* Özellikle bebek ve çocukların sağlıklı gelişimleri için anti-kanserojen ve anti-bakteriyel özelliklere sahip ürünler tercih edilmeli. 

* Ürünlerin, mutlaka GS (Geprüfte Scherheit-Yüksek Güvenlik ve Kalite Belgesi) onaylı olmasına önem verilmeli.

* Yine GS standartlarına göre, mobilya üretiminde laboratuvarda emisyon testleriyle belgelenmiş boyaların kullanılmış olmasına özen gösterilmeli.

* Ranzalarda yan korkulukların, merdiven ve diğer tüm boşlukların çocukların sıkışmasını ve asılı kalmasını önleyecek şekilde güvenlik esaslı tasarlanmış olmasına dikkat edilmesi, ürünlerde özellikle keskin kenar ve sivri köşelerin bulunmaması gerekir.

* Ürünlerin kenarlarının en az 2 milimetre eğimli ve yuvarlaklaştırılmış olmasına, mobilyada çapak ve keskin kenarların bulunmamasına özellikle dikkat edilmeli.

* Çocuk mobilyalarında kullanılan bütün camlar, otomobilde olduğu gibi çok zor kırılan ve kırıldığında yaralanmaya yol açmayan güvenli camlardan olmalı. 

* Ürünlerde kullanılan bütün metaller elektrostatik boyalar ile kaplanmış olmalı. Kullanılan tüm plastik aksesuarlar sağlığa zararlı maddeler içermeyen hammaddelerden üretilmiş olmalı.

* Kullanılan metal boruların ağzının plastik-ahşap tıkaçlarla kapatılmış olmasına dikkat edilmeli. 

* Çıkıntılı parçalara, bir halka veya küçük bir zincirin asılı kalmamasına özen gösterilmeli.

* Kenar bantlarında kullanılan PVC'ler Avrupa Birliği standartlarında sağlığa zararlı ve kanserojen maddeler içermeyen özel hammaddeler ile üretilmeli.

* Üretim aşamalarında kullanılan tutkalların tamamı Avrupa Birliği standartlarında olmalı ve tüketici sağlığına zarar vermemeli.

* Tasarımların denge hesabının çok iyi yapılmış ve yükseklik ayarlarının standartlara uygun düzenlenmiş olmasına dikkat edilmeli. Kullanılan malzemelerde zamanla paslanma olmamalı.

www.cilek.com

 

Yorum Yaz