maritbet girişmaritbet
Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Bebek ve çocukların rahat uyuması, dinç uyanması gün içinde eğlenirken öğrenmesi için oda dekorasyonu son derece önemli…

Online iç mimari dekorasyon hizmeti vere Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer Emlaktasondakika.com'a çocuk sahibi olanlar için çocuk odası dekorasyonuna ilişkin önemli bilgiler verdi. 

Evin yeni ya da en küçük üyeleri olan çocukların uyurken, uyanırken, oynarken, ders çalışırken hayal dünyaları sürekli gelişir. Gün içinde yaptıkları tüm aktivitilerde çevresindeki uyarıcılar (renkler, objeler, ışıklar…) gelişimini etkiler. Bu nedenle anne karnından sonra yaşadıkları ortamın en doğru şekilde dekore edilmesi ve hazırlanması son derece önemli… 

Renklerin insan üzerindeki psikolojik etkileri her geçen gün tartışılmaya devam etse de çocuklar üzerinde pozitif etkiler bıraktığı kuşkusuz ki gerçek. Peki bu kadar büyük öneme sahip çocuk odalarını dekore ederken nelere dikkat etmeli, çocuk odalarında hangi objeler ve renkler kullanılmalı?   

Y.Mimar Banu Hatipoğlu "Dekorasyon cinsiyet üzerinden değil daha farklı fikirler ve sağlığı tehdit etmeyen antialerjik ürünler bulma çabası üzerinden şekilleniyor. Ancak genel olarak hem duvar hem mobilya renklerinde bebeğin rahatça uykuya dalmasını sağlayacak, bebeği ve anneyi sakinleştirecek pastel tonların kullanımını öneriyoruz. Halılarda ise yine sağlığı tehdit etmeyecek seçimlerde bulunmak önemli... Toz tutmayan, kolay temizlenebilen ve antialerjik halılar olası rahatsızlıkların önüne geçebilir. Gök kuşağının çarpıcı renkleri çocukların hayal gücüne önemli bir katkı sağlarken yumuşak renkler dinginlik sağlıyor. Ayrıca çocuk odası dekorasyonunda renkleri kullanırken sadece duvar ve zemin döşemelerinde değil mobilyaları da renkli modellerden seçebilirsiniz" diyor. 

İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer ise aydınlatma konusunun önemine değindi.

Tamer "Aydınlatma seçimi de bebek odalarının önemli kalemlerinden... Işığın tek bir noktadan ve parlak şekilde bebeğin gözüne gelmesi engellenmeli, bunun yerine ayrı noktalardan ve düşük şiddetlerde yayılması sağlanmalı. Bununla birlikte seçeceğiniz aydınlatma ürününün fazla sallantılı olmaması ve daha sade aydınlatma elemanlarının kullanılması bebeğinizin dikkatinin dağılmasını önler" dedi. 

"Aksesuarlarda ise abartılı renk ve desenlerden kaçınarak bebeğinizin hayal gücüne katkı sağlayan ve odaya ruh katacak tercihlerde bulunulması gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

10 adımda sağlıklı & güvenli bebek odası düzeni!

  • Öncelikle ebeveyn odasına en yakın oda olmalı! Onu her an duyabilmesiniz. Her ne kadar bebek izleme cihazınız da olsa, ağladığında ona en kısa zamanda ulaşmalısınız.
  • Odası sessiz sakin bir yerde bulunmalı.
  • Kesinlikle penceresi olmalı ve oda havalandırılmalı. 
  • Işık almalı hatta gündüz asla lamba yakmamalısınız odada.
  • Bebek mobilyası mümkün olduğunca doğal olmalı. Ahşap, bulunduğu mekanda hava sirkülasyonunu sağladığından, ortam havasının temizlenmesine de yardımcı olur.
  • Bebeğinizin mobilyasında sivri ve keskin kenarların olmamasına özen gösterin.
  • Bebek odaları için en ideal renk pastel tonları! Mavi ve yeşil bebeğinizin sakinleşmesini sağlıyor. Aynı zamanda sinekleri de uzak tutma özelliğine de sahip bu tonlar.
  • Bebek odasında güvenlik önemli. Odasındaki ve (tüm evinizdeki) prizlere koruyu kapak takmayı ihmal etmeyin, tüm elektrik kablolarını gizleyin. Bebeğin üzerine tırmanıp pencereye ulaşabileceği eşyaları pencere kenarından uzaklaştırın.
  • Karyolasını herhangi bir şeye ulaşamayacağı şekilde, diğer eşyalardan uzak bir noktaya yerleştirin. Seçtiğiniz karyolanın estetik güzelliğinden ziyade kenarlarının bebeğin ayağa kalktığında aşamayacağı yükseklikte olmasına dikkat edin.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!
  • 22.05.2018 10:54

İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, ev dekorasyonunda s ...

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?
  • 02.05.2018 12:57

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Bebek ve çocukların rahat uyuması, dinç uyanması gün içinde eğlenirken öğrenmesi ...

Dekorasyon oyunları küçük evlere 'büyük' hava katıyor!
  • 11.04.2018 14:49

Dekorasyon oyunları küçük evlere 'büyük' hava katıyor!

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru T ...

Balkonunuzu yaza hazırlayacak dekorasyon önerileri!
  • 04.04.2018 12:10

Balkonunuzu yaza hazırlayacak dekorasyon önerileri!

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru T ...

Konut trendini Y–Z kuşağı yönlendiriyor
  • 12.02.2018 11:59

Konut trendini Y–Z kuşağı yönlendiriyor

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, yeni ev alırken nel ...

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!
  • 12.11.2016 14:47

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!

Bebeklerinin konforunu, huzurunu, sağlığını düşünen anne babalar, bu bebek odası ...