maritbet girişmaritbet
Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?

Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?

Aileniz artık daha genişliyor. Büyük bir heyecanla yuvanızı şenlendirecek minik bebeği bekliyorsunuz. Onun için hazırlıklar yapmaya başlayacaksınız

Aileniz artık daha genişliyor. Büyük bir heyecanla yuvanızı şenlendirecek minik bebeği bekliyorsunuz. Onun için hazırlıklar yapmaya başlayacaksınız. Ama işe nereden başlayacağınızı ve neler almanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Bu konuda ilk önce oturun ve bir liste hazırlayın.

Eğer bebeğinizin ayrı bir odası olacaksa önce onu planlayın ve odada nelerin gerektiğinin listesini çıkarın. Ancak ayrı bir oda olmayacaksa kendi yatak odanızda onun için nasıl bir yer ayıracağınıza karar verin. Mobilya seçimlerinizi ve alışverişini mümkün olduğunca hamileliğinizin ortalarında halledin. Çünkü hamileliğinizin son aylarında mağaza mağaza dolaşıp mobilya bakmaya, sonra da onları odanıza yerleştirmeye haliniz olmayabilir. Kıyafet ve bebeğinizin diğer ihtiyaçları için alışverişleri son aylarda da yapabilirsiniz. Bunlar sizin için yorucu olmaktan çok, son aylarınızda terapi gibi gelebilir.

Bebek Odası Seçimleri Nasıl Yapılmalı ?

• İdeal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az bir pencereli olmalı. İçeri güneş girmeyen, hava sirkülasyonu bulunmayan odalar bebek için sağlıksızdır.

• Temizliği kolay, hijyenik ve sağlık açısından zarar vermeyecek mobilya ve tekstil ürünleri tercih edin.

• Odada mümkünse halı kullanmamaya çalışın. Halılar çok toz toplar ve iyi temizlenmedikleri zaman da içerilerinde mikroorganizmalar bulundurur. Yine odadaki nemi emdikleri için alerjik yapılı bebekler için nefes almayı güçleştirebilirler. Bu yüzden bebek odalarında silinmesi kolay laminant parkeleri tercih edin.

• Metal malzemeler manyetik alan ürettikleri için organizmayı olumsuz yönde etkiler. Bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve uyku düzensizliklerine neden olabilir. Bu nedenle bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurmayın.

• Bebeğin odasındaki mobilyaların masif ahşaptan yapılmış olması sağlıklı bir seçim. Fakat toksik olmayan boyalarıh ve cilaların kullanıldığı mobilyalar tercih edin.

• Mobilyaların sivri çıkıntıları ve keskin hatları olmamalı. Yumuşak dokulu ve hatları olan modelleri tercih edin.

• Mobilyaları seçerken, bebeğiniz büyüdüğünde oyun alanı da kalacak şekilde olmasına özen gösterin.

• Odasının ışığı çok kuvvetli olmamalı. Avizesinin ufak olmasına, beyaz veya sarı ışık olmasına dikkat edin. Gece için de az ışık veren gece lambalarını tercih edin.

• Oda renginde pastel ve açık tonlar kullanın. Mavi ve yeşil gibi renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu renkleri odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Bebek oda takımı seçilirken, dilerseniz okul çağına geldiğinde de kullanabileceği mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu tamamen bütçenizle ilgili bir karar.

• Mobilyaların monte edilme aşamasından sonra çekmece aralarını iyice temizleyin. Monte sırasında çıkan talaş bebeğinizin kıyafetine bulaşabilir ve hassas cildine zarar verebilir.

• Odanın tavanını da göz ardı etmeyin. Malum bebekler uyku dışındaki zamanlarının büyük kısmını tavana bakarak geçirirler. Odanın temasına uygun şekiller, ya da oyuncak dükkanlarında satılan fosforlu yıldızlardan yapıştırabilirsiniz. Duvarlar kağıt ise tavana, mekanın hava alması için plastik boya uygulayın.

• Bebek odasının en çok kullanılan mobilyası alt açma ünitesi sayılır. Annenin belinin ağrımaması için bu ünitenin boyutları doğru ayarlanmalı. Tezgahın eni 70 cm civarında ve yanları korunaklı olursa daha kullanışlı olur.

Sağlıklı Bebek Mobilyaları Unutmayın

Vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu odalarında geçiren bebek ve çocukların, sıklıkla kullandıkları mobilyalarda tercih edilen sertifikasız boya ve vernik ürünleri sağlık konusunda büyük riskler içeriyor. Bu nedenle mobilyalarını seçerken sağlığa ve çevreye duyarlı ürünler olduğuna dikkat edin. Günümüzde artık mobilya boya ve vernikleri de insan sağlığı ve çevreye duyarlı üretiliyor. Uygulandığı mobilyaların daha iyi nefes almasını sağlayan, kokusuz boyaların ve verniklerin kullanıldığı mobilyaları tercih ederek çocuğunuzun, bebeğinizin daha sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlayabilirsiniz. Bunun için dikkat edilmesi gereken en temel özellik, mobilyada kullanılan boyanın ve verniğin su bazlı ve EN 71.3 Avrupa standardı sertifikasına sahip olması.

Ev Dekorasyon Trendleri

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?
  • 02.05.2018 12:57

Bebek ve çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Bebek ve çocukların rahat uyuması, dinç uyanması gün içinde eğlenirken öğrenmesi ...

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!
  • 12.11.2016 14:47

Bebek odası için dekorasyon fikirleri!

Bebeklerinin konforunu, huzurunu, sağlığını düşünen anne babalar, bu bebek odası ...

İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler
  • 21.10.2016 14:46

İkiz bebek odaları dekorasyonu için tavsiyeler

İkiz bebekleriniz varsa dünyanın en mutlu insanı sizsiniz demektir. Onlara dünya ...

Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?
  • 23.03.2013 14:40

Bebek odası tasarlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?

Aileniz artık daha genişliyor. Büyük bir heyecanla yuvanızı şenlendirecek minik ...

Hayalinizdeki bebek odası için altı pratik fikir...
  • 24.07.2010 16:49

Hayalinizdeki bebek odası için altı pratik fikir...

Bebek odası mobilya ve aksesuarlarını seçmeden önce bu rehber işinize çok yaraya ...