maritbet girişmaritbet
Bahçenizi saksılarla masalsı bir ortama dönüştürün!

Bahçenizi saksılarla masalsı bir ortama dönüştürün!

Evinizin bahçesinde kullandığınız saksılar kırıldı ve kullanılmaz hale geldiyse bu saksılarla farklı tasarımlar ortaya çıkarmak mümkün!

ESD - Kış aylarının sonlarına geldiğimiz bu soğuk günlerin ardından evlerde bahar temizlikleri başlıyor. Boya-badana, halı perde derken bahçesi olanların da bahçesindeki haşeratları, zarar gören alet edevatları değiştirme ya da onları tamir etme zamanı geldi. 

Yazın en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan olan bahçemizde yenileme ve eskiyeni değiştirme arayışına girsek de yeni bir eğilime yöneldi. Çömlek tipi saksılarla merdiven tipi bir tasarım modası başladı.     

İşe kırık saksılarla başlangıç yapın!

Farklı bahçe düzenlemeleriyle ve farklı tasarımlarla kendinize özgü bir alan oluşturarak misafirlerinizi keyifle ağırlayabilirsiniz. Plastik şişelerle aklınıza gelen birçok süs eşyasını yapabileceğiniz gibi kırılan ve artık kullanılamaz hale gelen toprak saksıları/çömlekleri de değerlendirebilirsiniz.     

Birçok çiçeği bir arada yetiştirmek isteyenler için çok kullanışlı hale gelecek olan kırık saksılarınız, ‘merdivenli' saksı fikri ile çok da şirin görünecek.  

Peki nerdivenli saksı nasıl yapılır?

Evinizde bulunan kırık saksıları kullanarak ya da çömlek şeklindeki bir saksıyı kırarak merdivenli saksı yapmaya başlayabilirsiniz.  

Öncelikle çömlek şeklindeki bir saksıyı, saksının üçte ikisi sağlam kalmak üzere ‘V' şeklinde kırıp, kırık parçayı içeri doğru yerleştirmek gerekiyor. 

Boşlukta kalan kısımlara da küçük küçük kiremit parçalarını koymak ve bu parçaların aralarına da yosunlu toprak dökmek gerekiyor. 

Bu şekilde hem evdeki kırık eşyayı değerlendirmiş hem de toprağın olduğu her kısma da başka başka türlerde çiçekler dikerek rengarenk çiçeklerden oluşan, masal gibi bir bahçe elde etmiş olursunuz.   

 

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu bahçeler ömrünüzü uzatır!
  • 06.03.2015 11:06

Bu bahçeler ömrünüzü uzatır!

Keyfinize keyif katacak baktıkça ömrünüzü uzatacak bahçeler... ...

Bahçenizi saksılarla masalsı bir ortama dönüştürün!
  • 20.03.2015 14:37

Bahçenizi saksılarla masalsı bir ortama dönüştürün!

Evinizin bahçesinde kullandığınız saksılar kırıldı ve kullanılmaz hale geldiyse ...

Bu bahçeler komşularınızı çok kıskandıracak!
  • 06.03.2015 11:13

Bu bahçeler komşularınızı çok kıskandıracak!

Farklı ve renkli bir bahçeye sahip olmak istiyorsanız pratik düzenlemeler yapabi ...