maritbet girişmaritbet
Yeni evlerin tasarımları Mustafa Çiçek’e emanet!

Yeni evlerin tasarımları Mustafa Çiçek’e emanet!

Mimar Mustafa Çiçek, yeni tasarım kriterlerini her zevke ulaştırmayı başarıyor.

Mimarlık hizmetiyle modern ve özgün bakış açısını yansıtmayı başaran; sayısız birçok evin mimarisinde yaşam alanlarının dönüşümüne şahitlik etme fırsatı sunan mimar Mustafa Çiçek, yeni evlerin tasarım kriterlerinde de fark oluşturuyor. Günümüz insanının ihtiyaçlarına karşılık vererek yaşam kalitesi ve konforunu üst seviyeye çıkaran Çiçek, doğru planlama ve yapılanma ile huzur veren bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve ürünlerin çeşitliliğinin artışı ile evlerin nasıl bir görünüme kavuşacağı ve ne tarz mobilyalar kullanılacağının en çok önemsenen konuların başında geldiğini belirten Mustafa Çiçek, pandemiyle birlikte de birçok faktörün değiştiğine değiniyor. Tüm dünyanın aniden maruz kaldığı pandemi sebebiyle evlerin tıpkı ilk çağlardaki gibi bir ‘'barınma'' ihtiyacına döndüğünün de altını çizen başarılı mimar, bu durumun da mimari açıdan pek çok değişikliği beraberinde getirdiğini vurguluyor. Pandemi sürecinde doğaya olan özlemin arttığını ve evlere bitkiler ekleyerek bu özlemin de giderilmeye çalışıldığını söyleyen Çiçek, bununla birlikte doğa konseptli duvar kağıtlarının kullanımının ön plana çıktığını ifade ediyor. Duvar kağıtlarının yanı sıra balkonların da bu dönemde tasarımsal ve mimari anlamda önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Çiçek, atıl durumda olan balkonların daha yaşanabilir hale geldiğini söylüyor.

Yeni evlerin yeni tasarımları Mustafa Çiçek'e emanet

Mimar Mustafa Çiçek günümüz koşullarının da düşünülerek yapılacak yeni bir evin tasarlanırken öncelikli olarak kişinin yaşantısının büyük önem arz ettiğini ifade ediyor. Evin mevcut alanına göre en uygun yerleşimin yapılması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Çiçek, bunun için de kişinin ihtiyaçları ve alışkanlıklarının dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Başarılı mimar pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarına uygun olarak evdeki fazlalık bir odanın kişinin hobilerine uygun tasarlanabileceğine de dikkat çekiyor. Kişinin renk ve malzeme zevkinin de net bir şekilde öğrenilip tasarımların ona göre yapılması gerektiğine dikkat çeken başarılı mimar “Unutmamalıyız ki biz tasarımcılar ev tamamlandıktan sonra yaptığımız ev ile kullanıcıyı baş başa bırakacağız” diyor. Kullanıcının taleplerinin önemsenerek ve bütçenin de doğru planlanmasıyla ilerlenecek sürece dair dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Çiçek, fazlalıklarından arındırılmış, kullanıcının talepleri, yaşantısı ve bütçesinin dikkate alınarak yeniden ele alınmış bir evin, kullanıcılarını o evde daha mutlu ve huzurlu yaşamasına imkan tanıyacağını söylüyor.

Mimar Mustafa Çiçek hakkında daha fazla bilgiye mimarmustafacicek.com adresinden ulaşılabilir.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni evlerin tasarımları Mustafa Çiçek’e emanet!
  • 14.01.2021 11:30

Yeni evlerin tasarımları Mustafa Çiçek’e emanet!

Mimar Mustafa Çiçek, yeni tasarım kriterlerini her zevke ulaştırmayı başarıyor. ...

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açısı kazanıyor
  • 31.12.2020 10:26

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açısı kazanıyor

Mimar Mustafa Çiçek her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, ...