maritbet girişmaritbet
Home ofis dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Home ofis dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Pandeminin etkisiyle evden çalışma süreci devam ediyor. Bu nedenle home ofis dekorasyonu önem kazanmaya başladı.

Son yıllarda gelişen teknolojinin de etkisiyle çoğu işi evden yürütmek mümkün. Özelikle pandemi döneminde bunu yoğun bir şekilde deneyimlemek durumunda kaldık. İlerleyen dönemde de fiziksel ofis ortamından ziyade çalışanların home ofis şeklinde çalışmaları yaygınlaşacağı görülüyor.

Bir odayı ofise çevirip ev rahatlığıyla işlerinizi yürütürken, home ofis dekorasyonu keyifli bir çalışma alanı dizaynı açısından ayrı bir önem taşımaktadır.

Duvarlar ve renkler

Home ofis dekorasyonunda duvarların renginin gri – beyaz renk damlasından yada bej – kahve renk damlasından seçilmesine özen gösterilmelidir.

Enerjinizi artıracak pastel tonlarında mavi veya yeşil renklerinden seçeceğiniz bir rengi tek duvarınızda boya olarak kullanabilirsiniz.

İş alanınız ile ilgili yada sizi motive edecek tabloları duvarlara asabilirsiniz.

Mobilyalar ve eşyalar

Home ofis dekorasyonunda ortamda odaklanmanızı artırmak için dikkat dağıtıcı sesli ve renkli aksesuarlar kullanılmamalıdır.

Tercih edilecek masa ve sandalye oturma yüksekliğine dikkat edilmelidir. Masa boyutları odanın büyüklüğü ve yapılan işin niteliğine göre seçilmelidir. Sandalye bel destekli ve yükseklik ayarlı olamalıdır.

Çalıma kitaplarınızı, dekoratif aksesuarları koymak için kitaplık kullanabilirsiniz.

Işık ve aydınlatma

Işıklandırma yeterli aydınlık seviyesinde olmalıdır. Gündüzleri mümkün olduğunca gün ışığından yararlanılacak şekilde masa yerleşimi yapılmalıdır. Lambader, masa lambası ve led aydınlatmalar kullanabilirsiniz.

Isı ve izolasyon

Home ofis yapacağınız odada ısı ve ses yalıtımı da oldukça önemlidir. Gürültü ve ısı seviyelerinin uygun odaklanma seviyenizi sağlayacak şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

Dekorekrani.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Home ofis dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?
  • 21.11.2020 16:44

Home ofis dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Pandeminin etkisiyle evden çalışma süreci devam ediyor. Bu nedenle home ofis dek ...