maritbet girişmaritbet
Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!

Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!

Yeni nesil çocuk odası dekorasyon trendleri değişiyor. Bohem tarzda hazırlanan tasarımlar, çocuk odaları için önemli ipuçları veriyor

Son yıllarda öne çıkan bohem dekorasyon tarzı modern ve nostaljik parçaları birlikte kullanmanıza imkan sağlayan bir akım. Bohem bebek odası doğal dokuların ve ahşabın yoğun kullanılmasıyla bebeğinize gelişimi açısından ihtiyacı olan sağlıklı ve geniş alanı sağlaması için tercih edebileceğiniz bir fikir. Bunun yanında çocuğunuz büyürken odasını ihtiyaçlarına göre düzenlemeniz gerekir ve Bohem bebek odası tarz olarak size bu konuda pratiklik sağlar. Bunun için artık ihtiyacınız olmayan parçaları çıkarmanız ve yerine farklı tarzdaki ve desenlerdeki parçaları belli bir akış içerisinde bir araya getirmeniz yeterli olacaktır.

Özgür Ruhlar İçin Bohem Bebek Odası

Bebek odası fikirleri arasında en özgür olanı bohem bebek odasıdır. Aklınızdaki her türlü deseni ve rengi bir akışa oturtmanız mümkün. Düz beyaz duvarlarla ve doğal ahşap yer döşemeleriyle dekorasyondaki desenleri ve dokuları öne çıkarabilirsiniz. Bu şekilde daha aydınlık ve enerjik bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Bunun yanında beyaz ahşap yer döşemesi tercih ederek sadece renklerin ve aksesuarların ön planda olduğu bir görünüm elde edebilirsiniz. Fas desenli duvar kağıtları ve renkli kumaşları dikkatli bir şekilde bir araya getirerek de bohem hissini yakalamak mümkün.

Ahşap Detaylar Ve Doğal Dokular

Nostaljik ahşap beşik modellerini metaller ve yumuşacık kumaşlarla beraber kullanarak modern bir hava yakalarken jüt ipinden ve halatlardan yapılan halılarla birleştirerek bohem bebek odası oluşturabilirsiniz. Tüylü kumaşları da rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu tarzda kumaşların çocuklar için zararlı olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanında birden fazla, küçük, farklı dokuda, desende ve renklerde halılar tercih ederek bu tarzı yansıtan eklektik bir hava yakalayabilirsiniz.

Doğal Ve Toprak Tonlarında Renkler

Bohem bebek odası birebirinden farklı desenler, dokular ve renklerin bir araya geldiği bir dekorasyon şekli. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ürünlerin arasında bir akış olması. Ürünler aynı dokularda ve tarzlarda olmasa bile toprak tonlarında ve doğal renklerde olduğu için bir akış içerisinde olacaktır. 

Bitkiler Ve Sanatsal Dekoratif Parçalar

Doğallığın ön planda olduğu bohem bebek odası dekorasyonunda bitkiler odanın önemli bir parçasıdır. Küçük küçük saksılarda yan yana koyacağınız sukulentler ya da büyük yeşil yapraklı tek bir büyük bitkinin yanına koyacağınız küçük saksılarla küçük yeşil bir köşe oluşturabilirsiniz. Odanızda yeterli alan yoksa tavana iplerle asacağınız çiçekler de iyi bir fikir olabilir. Burada önemli olan tek şey odaya koyacağınız bitkiyi seçerken çocuklara zararlı olmadığından emin olmanızdır.

Kendin Yap Bohem Bebek Odası Fikirleri

Bohem bebek odası için çiçekli ya da fas desenli farklı dokulu kumaşlardan yastık kılıfları ve minderler yapabilirsiniz. Teepee çadır da çocuğunuz için eğlenceli bir oyun alanı olacaktır. Duvara yine teepee çadır şeklinde ahşap raf ya da kitaplık yapabilirsiniz. Ahşap çerçeveli bir tablo yaparak özgür ruhlu ilham vereci yazılar yazabilir ya da ortama uyumlu bir grafik tasarlayabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuk odası dekorasyon önerileri!
  • 04.01.2017 14:26

Çocuk odası dekorasyon önerileri!

İlginç tasarımlarıyla dikkat çeken çocuk odalarının foto galerisi yayında. ...

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!
  • 23.09.2016 16:26

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!

Okul alışverişi için kırtasiye malzemesi haricinde çocuklarınızı rahatlatıcı ve ...

Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!
  • 04.12.2020 10:45

Çocuk odası dekorasyon önerilerinde 2021 tüyoları!

Yeni nesil çocuk odası dekorasyon trendleri değişiyor. Bohem tarzda hazırlanan t ...

Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!
  • 26.09.2016 17:20

Çocuk odasının çehresini değiştirecek dekorasyon önerileri!

Ünlü İç Mimar Yeliz Kahvecioğlu Fidan, emlaktasondakika.com'a özel çocuk odası d ...