maritbet girişmaritbet
DYO, siyah beyaz reklam filmini renklendirdi!

DYO, siyah beyaz reklam filmini renklendirdi!

DYO’nun, Cumhuriyet’in 97. Yıldönümü şerefine, 1933 yapımı siyah beyaz “Türkiye’nin Kalbi Ankara” filmini renklendirdiği film yayınlandı.

DYO, 1933 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. yılı dolayısıyla Atatürk'ün isteği üzerine siyah beyaz çekilen “Türkiye'nin Kalbi Ankara” filminin görüntülerini renklendirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü arşivinde yer alan film, DYO tarafından süreli yayın için alınarak yapay zeka teknolojisi ile günümüze uyarlandı. “İlelebet Cumhuriyet Dyo” sloganı ile genç Cumhuriyet'in 10. yılındaki coşkusunun, 97. yılında da aynı heyecan ve birliktelik ile kutlandığına vurgu yapan film, Cumhuriyet'in birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

FİLMİN RENKLENDİRİLMESİ 196 SAAT SÜRDÜ

Cumhuriyet değerlerinden aldığı güç ve ilhamla Türk boya sanayisine öncülük eden DYO'nun 1933 yapımı siyah beyaz filmden seçtiği bölümler, özel yapay zekâ teknolojisi kullanılıp 4K 60fps'ye dönüştürülerek renklendirildi. Uygulama süreci markanın dijital ajansı Salvo imzası taşıyan projenin yapımı 196 Saat sürdü. Filmin içinde geçen 625 kare fotoğraf tek tek taranıp işlemden geçirildi. Netleştirilen görüntülerin her bir karesi ayrı katmanlara ve piksele ayrılarak analiz edilip düzenlendi. Çözünürlüğü artırmak amacıyla, 3 ayrı yapay zekâ teknolojisinden yararlanılarak orijinale en yakın renkler yansıtılmaya çalışıldı. Renklendirmedeki hataları minimuma indirmek için, Atatürk'ün giydiği frak ve videoda yer alan tüm 1933 yılı kıyafetleri farklı kaynaklardan da  özel olarak araştırıldı. Atatürk'ün en sevdiği türkülerden Manastır Türküsü'nün müzikal düzenlemesi, filme özel olarak yeniden yapıldı.

DÖNEMİN HEYECANI VE 1933 YILINDAN KARELER

Anadolu'nun dört bir yanından Cumhuriyet'in coşkulu kutlamaları için Ankara'ya gelen izcilerin, askerlerin, gazilerin, köylülerin, genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimden halkın yer aldığı film, Cumhuriyet'in hepimizin ortak paydası olduğunu anlatıyor. Cumhuriyet'in 10. yıl kutlamaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku'ndan şu sözler ile devam ediyor: “Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türk'üm diyene!”

1933 yılına ait görüntülerin ilk kez 4K olarak görülebileceği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşku ile kutlandığı film, TV ve dijital iletişim kanallarında yayında!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DYO, Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı Batimat Paris’e katıldı
  • 22.10.2022 13:37

DYO, Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı Batimat Paris’e katıldı

Türk boya sektörünün öncü ve en köklü yerli boya üreticisi olan DYO, inşaat ve y ...

DYO, Paintistanbul & Turkcoat 2022’ye katıldı
  • 21.03.2022 16:27

DYO, Paintistanbul & Turkcoat 2022’ye katıldı

DYO, katılımcı profili ve ziyaretçi rakamları ile sektörün dünyaca kabul görmüş ...

DYO, Paintistanbul & Turkcoat Fuarı’nda yerini alıyor
  • 09.03.2022 10:24

DYO, Paintistanbul & Turkcoat Fuarı’nda yerini alıyor

DYO, uluslararası platformlarda dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı boya ve kapl ...

DYO Teknoplast koronavirüse karşı 30 dakikada etkili!
  • 18.09.2021 17:32

DYO Teknoplast koronavirüse karşı 30 dakikada etkili!

Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, yenilikçi üretim teknolojileri sayesind ...

DYOFleks ile çatılarda tam yalıtım!
  • 15.08.2021 09:15

DYOFleks ile çatılarda tam yalıtım!

DYO, akrilik esaslı sıvı çatı izolasyon malzemesi DYOFleks ile tam anlamıyla su ...

DYO’dan sonbahar esintisini taşıyan renkler!
  • 18.08.2021 09:38

DYO’dan sonbahar esintisini taşıyan renkler!

Türkiye’nin en köklü boya üreticisi DYO, yaklaşan sonbaharla birlikte mekânların ...