maritbet girişmaritbet
Clariant, 2021'in dekoratif renk trendlerini açıkladı

Clariant, 2021'in dekoratif renk trendlerini açıkladı

Clariant’ın son ‘Yeni Özgürlük’ 2021 Dekoratif Renk Trendleri hayal gücümüzü cezbedecek renklerle dolu.

 

2020 yılında hepimiz evde daha fazla vakit geçirdik ve bu süreçte dekorasyona ilgimiz daha da arttı; yaşam alanlarımızın ve çalışma ortamlarımızın nasıl görünmesini ve hissettirmesini istediğimizi yeniden hayal etmeye devam ediyoruz. Mekanlardan layıkıyla faydalanmak üzere geliştirilen Clariant'ın son ‘Yeni Özgürlük' 2021 Dekoratif Renk Trendleri hayal gücümüzü cezbedecek renklerle dolu.

Hepimizin yeni normale uyum sağlamaya çalıştığı bu dönemde, yeni trendimiz, bize aslında neyin önemli olduğunu keşfetme özgürlüğü sunuyor: kendimiz ve sevdiklerimiz için yenilikçi bir şeyler yapma; evlerimizi, içerisinde mutlu ve rahat hissettiğimiz sıcacık ortamlara dönüştürme özgürlüğü.

Küresel düzeyde renk kuruluşları, iç mekan tasarımcıları ve Clariant'ın tasarım alanında söyleyecek sözü olan işletme müşterileri, trend belirleyen 13 farklı ton içeren renk paletine ilham verdi.

2021'in renkleri aynı zamanda olumlu duygusal etkiden fazlasını sunan mekanlar oluşturuyor. Tamamı Clariant'ın Hostatint 500 ürün yelpazesiyle formüle edilen bu renkler, APEO içermeyen (alkilfenol etoksil) düşük VOC (Uçucu Organik Bileşenler) çok amaçlı pigment preparatları. Bağlayıcı madde içermedikleri gibi su ve çözücü esaslı modern dekoratif boyalar tasarlamak için teknik tasarım özgürlüğü sunuyorlar.

Clariant Dekoratif ve Ahşap Kaplamalar Segmenti Genel Müdürü ve Clariant Kaplama Ürünleri Küresel Teknik Pazarlama Müdürü Franziska Hammerl, "Renklerin, duygularımızı ve ruh halimizi yansıtabildiği ve etkileyebildiği bilinen bir gerçek. İşte bu yüzden olumlu bir etki sunan mekanlar oluşturulmasına yardımcı olmak üzere son koleksiyonumuzda parlak sıcak ve nötr renk tonları seçtik" diyor. "Örneğin 2021'in göz alıcı renklerinden biri Meraki, taşkıncasına bağlılığı ifade eden bu Yunanca ismin karşılığı yoğun bir kırmızı rengi. Bir diğeri ise Ubuntu, ‘insanlık' anlamına gelen bir Nguni Bantu sözcüğü. Bütün insanlığı birbirine bağlayan paylaşım bağını yansıtan sıcak ve yoğun bir sarı, bilhassa günümüz koşullarına çok uygun."

Bu cüretkar tonlar renk bloklama için ideal, kalıcı bir iç mimari tasarım trendi olacak. Farklı düz renk ve dokuların eşleştirilmesi, evlerimizdeki alanları bölümlere ayırmak moda defilelerinde başlamış olabilir. Ancak çok kullanılan bir dekorasyon taktiği olmaya devam ediyor.

Clariant “Yeni Özgürlük” Dekorasyon Renk Trend paletinde yer alan bir renk, yılın rengi olarak belirlendi. Yumuşak eflatun alt tonlarıyla Wabi-Sabi gri, Japon estetiğinden ve doğanın kusurlarında saklı güzelliğin takdir edilmesi konseptinden ilham aldı. Herhangi bir renkle kolaylıkla kombine edilebilen kusurlu bir gri rengi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Clariant, 2021'in dekoratif renk trendlerini açıkladı
  • 12.12.2020 08:00

Clariant, 2021'in dekoratif renk trendlerini açıkladı

Clariant’ın son ‘Yeni Özgürlük’ 2021 Dekoratif Renk Trendleri hayal gücümüzü cez ...