maritbet girişmaritbet
Zafer Çağlayan: İstanbul’daki AVM sayısı 360 olacak!

Zafer Çağlayan: İstanbul’daki AVM sayısı 360 olacak!

Perakende sektörünün istihdam açısından da taşıdığı öneme değinen Çağlayan, ''Perakende sektörü Türkiye adına son derece önemli" dedi

Perakende sektörünün istihdam açısından da taşıdığı öneme değinen Çağlayan, ''Perakende sektörü Türkiye adına son derece önemli. Türkiye şükürler olsun öyle bir iç pazara sahip ki Türkiye'nin perakende pazarı toplamı 330 milyar dolara geldi. Bunun, 2015 yılında, önümüzdeki 3 yıl sonra 450 milyar dolara yaklaşacağı bekleniyor. Bu, Türkiye ekonomisinin gelişmesinin, bilhassa Sayın Başbakanımızın, AK Parti hükümetlerimizin Türkiye ekonomisini nereden nereye getirildiğinin çok net bir göstergesi'' diye konuştu.

Türkiye'nin bugün tüm dünyaya örnek olacak önemli ekonomik başarılara imza attığını kaydeden Çağlayan, ''Avrupa ekonomisi çok ciddi bir bunalımda. Kuzey Afrika'da, Ortadoğu'da çok ciddi problemler var. Dünya ekonomisi çok zor bir dönemden geçerken Allah'a şükürler olsun ki Türkiye ihracatta ve ekonomik büyümede dünya rekorları kırıyor. Bir taraftan da enflasyonu düşürüyor'' şeklinde konuştu.

Çağlayan, bundan 10 yıl önce memuruna dağıtmak üzere IMF kapısında borç almak için bekleyen Türkiye'nin, artık IMF'ye borç veren bir ülke haline geldiğini söyledi.

Bununla övündüklerini dile getiren Çağlayan, ''Borç veren emir verir. Türkiye geçmişte IMF başta olmak üzere birçok yerden borç alıyordu. Borç aldığı için de o ülkeler emir verirler, Türkiye'nin gündemini IMF ve diğer kuruluşlar belirlerdi. Şimdi bölgesinde son derece güçlü, kararlı, barıştan yana olan ve ekonomide kimseye eyvallahı olmayan bir Türkiye var'' değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın örnek gösterdiği bir Türkiye'yi daha fazla geliştireceklerini belirten Çağlayan, ''10 sene evvel sınırlardan, gümrük kapılarından sokulmayan insanlar, bugün her ülkeye girerken Türkiye'den gelmiş Türkler olarak baş-göz üstünde ağırlanıp, en yüksek itibarı görüyorlar. Üretim, istihdam ve ticaret kapasitesi arttıkça Türkiye daha zenginleşip, büyüyecek'' dedi.

Cumhuriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Havalimanı
  • 01.02.2012 16:39

Çukurova Havalimanı

Çukurova Havalimanını Afyonkarahisar'lı işadamı Şükrü Koçoğlu yapacak ...

Türk müteahhitler Libya'da
  • 05.11.2011 13:36

Türk müteahhitler Libya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte 270 Türk işadamı Libya'ya çıkarma yap ...

AVM'ye doymuyoruz, 65 tane daha geliyor!
  • 26.09.2017 15:38

AVM'ye doymuyoruz, 65 tane daha geliyor!

Türkiye genelinde yapımı devam eden 65 AVM bulunuyor, bunun 30'u İstanbul'da ola ...

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor
  • 11.03.2016 17:01

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan ve oğlu Salih Kaan ...