maritbet girişmaritbet
Van AVM, Türk Lirası'na dönme kararı aldı

Van AVM, Türk Lirası'na dönme kararı aldı

Türkiye ekonomisinin daha da güçlenerek ayağa kalkması için başlatılan seferberliğe Global Yatırım Holding de katıldı.

Global Yatırım Holding, sahibi olduğu VAN AVM'de, Türk Lirası'na dönme kararı aldı. Global Yatırım Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiği vurgulanarak, Türkiye ekonomisindeki istikrarın sürdürülebilmesi için üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından gösterilen hassasiyete biz de sahip çıkıyoruz." denildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Van AVM vefa borcumuzdur”

“VAN AVM, kent tarihindeki en büyük özel sektör yatırımıdır. Global Yatırım Holding olarak, uluslararası arenada enerji, finans, gayrimenkul ve liman sektörlerinde dev projeler geliştiriyoruz. Kruvaziyer limanda Dünya lideriyiz. Bu çerçevede VAN AVM, bizim için, ticari bir yatırımdan çok, gücümüzü aldığımız topraklara bir vefa borcudur. Türkiye'nin diğer şehirlerinde hatta Dünya'nın çeşitli bölgelerindeki pek çok diğer yatırım projelerinin yerine tercih edip öncelik sırasına alıp gerçekten büyük emek verdiğimiz çok özel bir yatırımdır.”

“VAN AVM yıldönümünde rekor kırdı”

“VAN AVM, açıldığı 15 Aralık 2015'ten bu yana öngörülerin de ötesine geçerek kent ekonomisine büyük katkı sağladı. İlk aşamada 1500 kişiye doğrudan veya dolaylı iş imkânı yarattı. Bölge halkı için giderek artan sayıda yeni iş imkânı kapısını ardına kadar açtı. VAN AVM'yi aylık ortalama 500 bin, bir yılda 6 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Kısa sürede bölgede cazibe merkezi haline gelen VAN AVM, tüm Anadolu şehirlerindeki AVM'leri geride bıraktı. Ulaşılan rakamlar, Van, hatta bölge için rekordur. Ulusal bir markamızın gazetelere ilan vererek, en çok kazanan 3 mağazalarından birinin VAN AVM'de olduğunu duyurması VAN AVM'nin 1 yılda yakaladığı başarıyı çok net tescil etmektedir.”

"Kiralar TL olacak”

“VAN AVM'nin kısa sürede yakaladığı bu başarıya rağmen Türkiye ekonomisinin çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi ve zor durumda kalan esnafımız için biz de fedakârlık yapma kararı aldık.. Bütün esnafımız artık kiralarını Türk Lirası olarak ödemeye başlayacaktır. Van AVM'de yatırım sırasında sağlanan finansman döviz cinsinden olmasına rağmen; kur riskini bu ülkenin refahı için bir dayanışma ruhu ile göğüslemeye hazırız. Global Yatırım Holding olarak, Türkiyemizin bu sıcak gündemden en az zararla çıkabilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yüklenmeye kararlıyız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer, İstinye Park Residence'ta oturacak
  • 15.04.2021 10:12

Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer, İstinye Park Residence'ta oturacak

Geçen ay aile arasında bir törenle nişanlanan Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer çifti e ...

AVM sektörü kira desteğinden memnun!
  • 15.12.2020 15:10

AVM sektörü kira desteğinden memnun!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, pandemi nedeniyle gerçekleştirilen kira ...

AVM’lerden restoranlara kira desteği!
  • 21.11.2020 14:12

AVM’lerden restoranlara kira desteği!

Alışveriş merkezlerindeki restoranlara AVM yatırımcılarından tam destek geldi. T ...

AVM'ler metro ve toplu taşımadan daha mı güvenli?
  • 08.10.2020 10:21

AVM'ler metro ve toplu taşımadan daha mı güvenli?

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'lerin iklimlendirme açısından metro ve toplu taşı ...

AVM ve markalar TL'de henüz anlaşmaya varamadı
  • 05.10.2018 09:24

AVM ve markalar TL'de henüz anlaşmaya varamadı

Sözleşmelerde TL dönemi getiren tebliğ görüşe açıldı. Ancak AVM ve markalar aras ...