maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum açıldı

Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum açıldı

Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip Mobilya AVM’si Mobiliyum, 200 mobilyacının bir araya gelmesiyle kuruldu.

Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip Mobilya AVM'si, İnegöl'de kapılarını açtı. Açılış törenine Mobiliyum Kurucu Başkanı Haluk Özbek'in yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, dernek başkanları, bürokratlar ve mobilya sektörü temsilcileri katıldı. 

225 bin metrekarelik kapalı alan! 

Kurucu Başkan Haluk Özbek, “Bu büyük hayale inanan üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek açılış konuşmasına başladı. Özbek, 225 bin metrekarelik kapalı alanda, 200 yerli mobilya üreticisini tek bir çatı altında müşterileriyle buluşturan Mobiliyum'un, İnegöl mobilya sektörünün yüzde 75'ini temsil ettiğini söyledi.

Haluk Özbek; “Türkiye mobilya üretiminin yüzde 50'sinin yapıldığı İnegöl'de, 100 milyon dolarlık maliyetle kurulan Mobiliyum AVM, 160 ülkeye ihracatıyla ve 30 bin sektör çalışanıyla mobilya endüstrisinin kalbi olan İnegöl'ün ‘Dünyanın Mobilya Merkezi' olması yolundaki en ciddi yatırımlardan bir tanesi. Mobiliyum AVM'nin, işlerinde uzman üretici markaları, özgün ve güncel tasarımları sayesinde büyük bir üretici havuzundan özenle seçildi. Burada yalnızca karlı değil, aynı zamanda güven içinde alışveriş yapmanın huzurunu yaşayacaksınız. Mobiliyum AVM üyesi mobilya markaları, alanlarından uzman 30 bin kişiden fazla çalışanı ile 160 ülkeye ihracat yapıyor. Şu anda ihracat hacmimiz 400 milyon dolar. Mobiliyum AVM'nin hayata geçmesiyle de 1 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” dedi.

“Üreticiler bir arada, hesaplı alışveriş burada” 

Mobiliyum AVM'nin mobilya sanayicilerinin bir araya gelerek hayata geçirdiği önemli bir KOBİ birlikteliği, kümelenme örneği olduğunu vurgulayan Özbek, hem ihracat konusunda hem de Türkiye çapındaki mobilya ticareti konusunda, kolay ulaşılabilir ve nakliye masraflarının daha az maliyetli ve hızlı bir şekilde çözülebileceği bir konumda bulunduklarını aktardı.

“Üreticiler bir arada, hesaplı alışveriş burada” sloganıyla açılan Mobiliyum AVM'nin 365 gün hızlı ve güvenli mobilya alışverişinin yapılabileceği önemli bir mobilya merkezi olduğuna işaret eden Özbek, AVM konsepti içindeki otel, restoran ve kafeteryaların da haziran ayında faaliyete gireceğini dile getirdi. Mobilyada tasarımın önemine dikkat çeken Özbek, Mobiliyum içinde kurulan 20'ye yakın tasarım ofisini 5 yıl boyunca tasarımcılara ücretsiz olarak tahsis ettiklerini dile getirdi. Özbek, Mobiliyum içinde farklı din ve kültürlere ait ibadethanelerin de bulunduğunu, yapacakları tanıtım çalışmaları kapsamında farklı ülkelerden getirecekleri konukları Mobiliyum'da ağırlayacaklarını anlattı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Mobiliyum AVM'nin uluslararası pazarlaması konusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oktay Başer, Vocce Home'u anlattı!
  • 28.02.2019 17:16

Oktay Başer, Vocce Home'u anlattı!

Bursa İnegöl'de Mobiliyum AVM'de ziyaretçilerini ağırlayan Vocce Home'un kurucus ...

"AVM kira ve giderleri için devlet destek vermeli"
  • 11.12.2020 10:17

"AVM kira ve giderleri için devlet destek vermeli"

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Talha Timur Han, Türkiye Odalar ve Bors ...

Mobilya ve dekorasyon AVM’si Home City Pendik'te açıldı
  • 19.10.2018 10:12

Mobilya ve dekorasyon AVM’si Home City Pendik'te açıldı

Başta mobilya ve dekorasyon olmak üzere bir evin ihtiyacı olan her şeyi tek bir ...

Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum açıldı
  • 11.05.2015 11:02

Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum açıldı

Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip Mobilya AVM’si Mobiliyum, 200 mobilyacın ...