maritbet girişmaritbet
Türkiye’deki en büyük 10 AVM!

Türkiye’deki en büyük 10 AVM!

Son yıllarda büyük atılım gösteren ve birçok ihtiyacı karşılayan mekanların başında alışveriş merkezleri geliyor.

Ülkemizde ise AVM'ler genelde büyük şehirlerde, nüfusun daha yoğun olduğu yerlerde, ihtiyaca göre inşa edilmiş durumda. İşte ülkemizde yer alan, metrekare baz alınarak ele alınan en büyük 10 AVM…

Forum İstanbul (İstanbul) - Büyüklüğü: 176.380 metrekare

495.000 metrekarelik inşaat alanına sahip Forum İstanbul 176.380 metrekare kiralanabilir alanı, ulusal ve uluslararası 292 markası ile yalnız Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük AVM'lerinden biri.

forum istanbul

Forum İstanbul var olan birçok ünlü firmaya ait yerlerin yanı sıra, Cinemaximum Sinemaları, Funlab Eğlence Dünyası, Atlantis Bowling, Tiox Eğlence Merkezi, Flyride Helikopter Turu Simulasyonu, Sihirli Eller çocuk klübü ve kum kalesi oyun alanı gibi toplam 10 farklı eğlence konseptini bir arada müşterilerine sunmaktadır.
Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi konumu bakımından da, E5 ve TEM otoyolunun bağlantı noktasında konumlanması, yeni metro hatları üzerinde olması, Atatürk Hava Limanı'na sadece 25 dakikada ulaşılabilir olması ile, sadece İstanbullulara değil, İstanbul'u ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler için rahat ulaşım ve alışveriş ortamı sunmaktadır.

Marmara Forum (İstanbul) - Büyüklüğü: 135.000 metrekare

Zengin marka karması, şehir ile fiziksel olarak bütünlük içindeki mimari yapısı ve kolay ulaşım sağlayan merkezi lokasyonu ile dikkat çeken Marmara Forum İstanbul'un her noktasından rahatça ulaşılabilen Merter'de yer alan 135 bin metrekare kiralanabilir alanında 300 ulusal ve uluslararası marka ve 13 bin metrekarelik eğlence alanı ile İstanbul'da yeni deneyimlerin ve heyecanların adresi olmuştur.

Marmara Forum'da Bauhaus, Decathlon, Media Markt, Cinemaximum, Minopolis, D&R, Boyner, YKM, H&M, Zara, Marks&Spencer, C&A, Teknosa, Bimeks, Play Bowling ve FLO da büyük metrekareye sahip markalar olarak yer alıyor.

marmara forum

Ayrıca Marmara Forum Alışveriş Merkezinde Massimo Dutti'den Nautica ya, H&M'den Mango'ya, Lacoste'tan Network'e, G-Star'dan GAP'e, toplam büyüklüğü 278 bin metrekare olan, merkezde 300 den fazla mağaza ve 6 bin araç kapasiteli otopark bulunmaktadır. Kiralanabilir alanının 25 bin metrekaresini eğlence ve teknoloji alanına ayıran Marmara Forum, açıldığı günden bu yana gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Bowling, sinema, Minopolis Çocuk Şehri gibi eğlence alanlarının yanı sıra yenilikleri ve trendleri takip edenlere yönelik etkinlikleriyle de bir cazibe merkezi olarak Marmara Forum ziyaretçilerine iyi geçirebilecekleri saatler vadediyor. 

Cevahir (İstanbul) - Büyüklüğü 110.000 metrekare

cevahit avm

6 katlı, 280 mağazası ve 2500 araç kapasiteli kapalı otoparkı olan Türkiye'nin gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Cevahir AVM, Şişli ilçesinde yer almakla birlikte konum olarak da kolay ulaşılabildiği için, İstanbul'daki en yoğun ve gözde AVM'lerden biri olma özelliğini taşıyor.

Ankamall (Ankara) - Büyüklüğü 107.000 metrekare

ankamall

27 Ağustos 1999 da “Ankara Migros Alışveriş Merkezi” adıyla açılıp, 2004 yılında genişletme çalışmaları ile 12 Mayıs 2006 tarihinde hizmete “Ankamall” adıyla giren AVM, ülke genelinde nadir bulunan 5M Migros'lardan birine sahip olma özelliğini taşır.

Torium (İstanbul) - Büyüklüğü 90.000 metrekare

torium

İstanbul'un yükselen merkezlerinden olan ve yerleşmenin hızla arttığı Beylikdüzü ve Avcılar arasında, Haramidere E-5 karayolu üzerinde yer alan Torium AVM, Gayrimenkul sektörünün güvenilir isimlerinden Torunlar GYO tarafından inşa edilmiştir.Torium AVM; büyüklüğü, çeşitliliği ve hizmet kalitesiyle her ay milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği etmektedir. Yurtdışından ziyaretçilerin de büyük ilgi gösterdiği Torium AVM; alışveriş, eğlence, lezzet, sinema ve etkinlikleri bir arada sunan bir yaşam merkezidir diyebiliriz.

Forum Ankara (Ankara) - Büyüklüğü 86.300 metrekare

forum ankara

Forum Ankara Outlet, hizmet sunmaya başladığı 2008 yılından bu yana Ankaralılara uygun fiyatlarla kaliteli ürünlere ulaşma fırsatı sunuyor. Tüm yıla yayılan alışveriş fırsatlarının yanı sıra farklı konsept ve eğlence anlayışıyla da öne çıkan Forum Ankara Outlet, başkentin çekim merkezleri arasındaki yerini koruyor. Ankara'nın en büyük outleti olan Forum Ankara Outlet, ziyaretçilerini 11.000 m²'lik bir alanda sunduğu geniş teknoloji markalarıyla karşılıyor.

Anatolium (Bursa) - Büyüklüğü 84.000 metrekare

anatolium

Şehrin merkezine uzak olmasına rağmen, şehir terminali yakınına kurulan toplam 84.000 metrekarelik alan üzerine kurulan Anatolium'da aradığınız her şey tek adreste birleşiyor. Anatolium, hem Bursalılar için tüm günü değerlendirebilecekleri Alışveriş ve Yaşam alanı, hem de şehirler arası yolu kullananlar için Bursa girişindeki ilk uğrak yeri. Anatolium'da tekstilden aksesuara, mobilyadan ev dekorasyonu ve elektroniğe, gıdadan kafe ve restoranlara, eğlenceden çocuk dünyasına, her türlü alışveriş ihtiyacı tek adreste karşılanabiliyor.

Antares (Ankara) - Büyüklüğü 82.725 metrekare

anteras

Ankara'da bulunan AVM, adını samanyolunda yer alan , güneşten 400 kat daha büyük ve 60 bin kat daha parlak olan bir yıldızdan alan Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi 82.725 m2 kiralanabilir alanı ile Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alma özelliği taşıyor.

Kentpark (Ankara) - Büyüklüğü 80.000 metrekare

kentpark

6.000 metrekarelik fitness salonu, 1.500 metrekarelik çocuk oyun alanı, Prestige Cinema, 2000 metrekarelik gölet, Tab Sanat Akademi Dans Okulu, 3000 metrekarelik Rolling Ball Bowling, 7000 metrekare Pazar alanı ve 28.000 metrekarelik peyzaj alanı oluşturulan proje, her türlü ihtiyacı karşılayabilmek için oluşturulmuştur. Yerli yabancı şirketlerden ortaklık tekliflerinin geldiği Kentpark AVM, tamamen yerli sermaye ile yürütülmüş ve yapımı tamamlanmıştır. 12 Şubat 2010 tarihinde açılan Kentpark Avm şimdiden “Ankara'nın Alışveriş Merkezi” olmuştur.

Panora (Ankara) -  Büyüklüğü 80.000 metrekare

panora ankara

Saydam yüzünden dışarıya baktığınızda, havuzlarıyla, doğasıyla, açık hava spor alanıyla, Türkiye'deki alışveriş merkezleri arasındaki 40.000 m2 ‘lik en büyük peyzaj alanıdır Panora AVM. Panora Park'ta, dilerseniz çimlerde dinlenebilir, dilerseniz spor yapabilir, dilerseniz sosyal aktivitelerimize katılabilir, bir yandan da yeşilin huzurunu hissedebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’deki en büyük 10 AVM!
  • 27.09.2016 13:37

Türkiye’deki en büyük 10 AVM!

Son yıllarda büyük atılım gösteren ve birçok ihtiyacı karşılayan mekanların başı ...