maritbet girişmaritbet
Türkiye'deki AVM'ler çözüm için bir araya geldi

Türkiye'deki AVM'ler çözüm için bir araya geldi

AYD, Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı'nı sektörün önde gelen yatırımcı ve profesyonellerinin katılımı ile düzenledi

AYD'den yapılan açıklamaya göre, toplantının ana gündem maddesi, hükümetin ekonomi alanında attığı adımlardan biri olan ve alışveriş merkezlerini doğrudan ilgilendiren dövizle kiralama konusuydu. AYD Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 300'ü aşkın alışveriş merkezini temsil eden AVM yatırımcıları ve profesyonel yöneticilerden oluşan sektör temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıya katılan sektörün önde gelen yatırımcı ve profesyonelleri, hükümetin ekonomi alanında alacağı kararları  destekleyecekleri konusunda hemfikir olurken, alınacak kararların yatırımcı, perakendeci, banka ve devlet gibi tüm paydaşların faydasını gözetmesi gerektiğini ifade ettiler. AVM yatırımcıları, halihazırda güncel kur uygulamadıklarını, kurları düşük düzeyde sabitlediklerini veya indirim yaptıklarını belirterek durduk yere bir panik havası yaratılmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Yaratılan panik havasının, uzun vadede organize perakendeye ve Türkiye ekonomisine önemli zararlar vereceğini belirten katılımcılar, spekülasyonların devam etmesi halinde ülkemize yapılacak yatırımları ciddi manada sekteye uğratacağının altını çizdiler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...