maritbet girişmaritbet
Torium AVM açılış için gün sayıyor

Torium AVM açılış için gün sayıyor

Aziz Torun, İstanbul Haramidere’de inşa ettikleri Torium’u, lokasyonu, kiralanabilir alan büyüklüğü, mimari yapısı, sunduğu sosyal alanlarla üçüncü jenerasyon, günümüzün deyimiyle ‘3G’ bir alışveriş merkezi olarak konumlandırdıklarını söyledi


 

 
Torunlar GYO'nun, 200 milyon dolar yatırımla İstanbul Haramidere'de inşa ettiği ‘Torium' alışveriş merkezi ekim ayında kapılarını açıyor.
Torium'un, Torunlar GYO'nun İstanbul'daki ilk AVM yatırımı olduğunu söyleyen Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Torium yeni jenerasyon bir AVM olacak. Lokasyonu, kiralanabilir alan büyüklüğü, mimari yapısı, sunduğu sosyal alanlarla Torium'u üçüncü jenerasyon, günümüzün deyimiyle ‘3G' bir alışveriş merkezi olarak konumlandırdık” dedi.

Sürdürülebilir ziyaretçi ve buna bağlı olarak kiracı ilgisi için AVM yatırımlarında üçüncü bir döneme girildiğini ifade eden Torun, “AVM'nin lokasyonu, mağaza karması ve mimarisinin yanı sıra içeriğinin farklılaştığı yeni bir dönem başlıyor. Ve bu yeni dönemin ilk öncülerinden biri de Torium” diye konuştu.
Son yıllarda tüm dünyada eğlence sektörünün ön plana çıktığını anlatan Torun, “Biz de bu eğilimden yola çıkarak Torium'un toplam kiralanabilir alanının yüzde 25'ini eğlenceye ayırdık. Torium Türkiye'nin en büyük kapalı eğlence merkezine ev sahipliği yapacak” dedi.
 
1750 kişiye istihdam
Torium içindeki mağazalarla yaklaşık 1750 kişiye istihdam olanağı yaratılacağını belirten Torun, “Torium'un aylık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmasını bekliyoruz. AVM 90 bin metrekare kiralanabilir alana ve toplam 180 mağaza sayısına sahip” dedi.
Torun, İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Haramidere'de, E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan Torium'un, ilk halkada yaklaşık 3.5 milyon, ikinci halkada ise 7 milyon kişiye hitap edebilecek özel bir lokasyonda yer aldığını söyledi.
 
Kimler mağaza açacak?
Torium'da mağaza açacak markalar şunlar: YKM, Migros, Electro World, LCW, C&A, Beymen Business, Altınyıldız Classics, Zara, De Facto,  Teknosa, Boyner Sport, Starpark, Vestel, Genpa, Derimod, Kiğılı, Sarar, Hotiç, Flo, Atasay, Pieces, Koton, Mango, Desa, Ramsey, Damat, Pierre Cardin, Us Polo, Roman, Fabrika, Network, Divarese, Adil Işık, Codentry, Batik, Vera Moda, Sephora, İpekyol, Twist, Toyzz Shop, Benetton, Name It, Accesories, Esse, KRC, Özdilek, Gratis, Collezione, Levi's, Mavi, Jack&Jones, Only, Adidas, Reebok, Loft, D&R, Burger King, Sbarro, Arbys, Popeyes, Çiçek Izgara, Çıtır Usta, Özsüt, Mc Donalds, KFC, Pizza Hut, Atom Tost, Anadoludan, Baydöner.
 
Portföy değeri 1.7 milyar dolar
Torunlar GYO'nun yaptığı ve yeni yapacağı projelerin toplam portföy değerinin 1 milyar 700 milyon dolar olduğunu kaydeden Aziz Torun, şöyle konuştu:
“Torunlar GYO'nun halka açılma stratejisi var. Zamanı konusunda henüz bir şey söyleyemiyorum. Sürpriz olacak.” Aziz Torun yeni yatırım projelerini de şöyle anlattı:
“Torunlar olarak Galataport'ta bir otel projemiz var.  Ayrıca Mall of İstanbul projemiz Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olacak. Esentepe'de Torun Tower projemiz ise devam ediyor. Burada rezidans ve ofisler olacak. Mahmutbey'de rezidans ve AVM'den oluşacak bir kompleks planlıyoruz.
Ayrıca Kütahya'da Kiler ile Samsun'da Turkmall ile İzmirde de Sur Yapı ve Hayat Kimya ile ortak yatırım projelerimiz var. 2013'ün sonuna kadar Torunlar GYO, tüm projelerine 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.”
 
Snowpark'ta halatlı dağ tırmanışı

Torium içinde yer alan kar eğlence merkezi Snowpark'ın ziyaretçilere dört mevsim kış sporlarının ve kar eğlencesinin keyfini yaşatacağını söyleyen Aziz Torun, şunları söyledi:
“Snowpark'ta kızaklı tüp kaydırak, 70 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru ve çift ahşap kızak rampası bulunuyor. Ayrıca halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyunları alanı da yer alacak. Bu projenin maliyeti 6 milyon euro. Torium'u farklılaştırmak istedik. Snowpark ve bunun gibi eğlence projelerine 20 milyon euro harcadık.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz