maritbet girişmaritbet
TL’ye geçen AVM açıklanacak

TL’ye geçen AVM açıklanacak

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “Artık çarşıya destek verenleri ve TL’ye geçenleri açıklayacağız” dedi.

Hükümet TL ile kiralama konusunda çalışmalara devam ederken yüksek kira yüzünden Marmarapark, Forum İstanbul ve City's'de markalar 2 saat mağazalarını geç açtı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yatırımcının döviz borçlarını gerekçe gösterdiğini ancak perakendecinin de döviz borcunun olduğunu söyledi. "Mall of İstanbul, VİA'lar, The Land of Legends, MNG AVM'de markalara büyük destek veriliyor. Bu yatırımcıların da dövizle borcu var ama esnafı ve çarşıyı yaşatmak adına fedakârlık yapıyorlar. Land of Legends bizden 3 ay genel gider bedeli almadı" diyen Öncel, artık pozitif ayrımcılık yapıp çarşıya destek verenleri ve TL'ye geçenleri açıklayacaklarını ifade etti.

Ağırlıklı yabancılardan oluşan üçte birlik AVM yatırımcısının ülke gerçeklerini ısrarla görmek istemediğinin altını çizen Öncel, "Eylülde söz konusu AVM'lerin önemli bir kısmı 'göstermelik' bir şekilde günlük kurdan vazgeçti. Buna rağmen kira faturaları yılbaşına oranla yüzde 31, son bir yıla oranla yüzde 46 daha yüksek düzenlendi" diye konuştu.

SANSASYONEL BİR HAREKET

Herkes üzerine düşen görevi yaparken, kimi kurum ve markaların durumdan vaziyet çıkararak enflasyonist harekete ve sendikal tavırlara girişmelerini yanlış bulduklarını dile getiren Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü ise, mağazaların yarım günlük protestosunu, sansasyon meydana getirmekten öteye gitmeyecek bir zaman kaybı olduğunu söyledi. Belgü, kalıcı çözüm için görüşmeleri sürdürdüklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer, İstinye Park Residence'ta oturacak
  • 15.04.2021 10:12

Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer, İstinye Park Residence'ta oturacak

Geçen ay aile arasında bir törenle nişanlanan Nazlı Çarmıklı-Murat Gezer çifti e ...

Eltes İnşaat, Seyrantepe Polis Lojmanları'nın yeni sahibi!
  • 10.04.2021 11:07

Eltes İnşaat, Seyrantepe Polis Lojmanları'nın yeni sahibi!

Seyrantepe Polis Lojmanları, Emlak Konut Sarıyer Ayazağa ihalesi kapsamında Elte ...

İFM'nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak
  • 10.03.2021 10:16

İFM'nin inşaatı yıl sonunda tamamlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) inşaat ...

Gülşen, 35 bin TL'lik kıyafetiyle İstinye Park AVM'yi gezdi!
  • 01.01.2021 10:11

Gülşen, 35 bin TL'lik kıyafetiyle İstinye Park AVM'yi gezdi!

Pandemi nedeniyle sürekli doğal ortamlarda vakit geçiren Gülşen, İstinye Park AV ...