maritbet girişmaritbet
Rönesans GY Rusya'daki 170 milyon euroluk Aura AVM'yi açtı!

Rönesans GY Rusya'daki 170 milyon euroluk Aura AVM'yi açtı!

Rusya'nın en büyük inşaat ve yatırım şirketleri arasında yer alan Rönesans Holding Rusya'daki varlığını her geçen gün güçlendiriyor

 

Holding bünyesinde yer alan Rönesans Yatırım, Tümen bölgesi Hantı-Mansi özerk alanında, Surgut şehrinde 170 milyon Euro değerinde yeni bir AVM yatırımı gerçekleştirdi. "Aura" alış veriş merkezlerinin ikincisi olan dev merkez 98 bin metrekare kurulu inşaat alanına sahip. 65 bin metrekaresi kiraya verilen AVM'de 175 mağaza ve restoran yer alıyor. Rönesans'ın yatırımı Aura'yı hafta içi günde 20-25 bin, hafta sonu 40 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Resmen çalışmaya başlayan AVM için ay sonunda bir de açılış töreni planlanıyor. 
 
Aura AVM açılışı ile ilgili açıklama yapan Rönesans Moskova Yatırım Grubu'nun Genel Müdürü Elhan Kerimli, bölgenin en büyük kenti Surgut'ta açılan AVM'nin Rusya'daki ikinci yatırımları olduğunu söyledi. 
 
Kerimli, Novosibirsk'te 1.5 yıldır faal olan ilk yatırımlarının en iyi bölgesel AVM seçilerek "Altın tuğla" ödülü aldığını belirtti. Rusya'da Aura adında yeni yatırımlarının sürdüğüne değinen Kerimli, "Yaroslavl kentinin merkezinde 125 bin metrekare inşaat alanına sahip, 63 bin metrekare kiralanabilir alanı olan yeni bir AVM inşaatımız devam ediyor. 2013 sonunda da bu merkezimizi açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Rusya'nın iki ayrı kentinde AVM ve Moskova'da da çok çeşitli yatırımlarımız olacak" dedi.
 
Rusya ekonomisinin hızla geliştiğini, büyüme potansiyelini koruduğunu ve Rusya'nın geleceğine inandıklarını ifade eden Kerimli, "Rusya ekonomisi gelecek vaat ediyor. Surgut taki AVM'miz daha açılmadan mağazalar kiralandı. Açılışımızın ilk günleri olmasına rağmen sadece yüzde 4 boş alan var. Sene sonuna kadar dolulukta yüzde 100 mertebelerine ulaşmayı bekliyoruz. Rönesans'ın gücünden dolayı en iyi markalar AVM'lerimizde yer almak istiyor. Rusya ekonomisinde istikrar öngörüyoruz." şeklinde konuştu. 
 
"Rusya'da başarılı olmak için yerel firmalar gibi çalışmak gerekir." tavsiyesinde bulunan Kerimli, "Rusya uzaktan iş yapılacak bir pazar değil. Yerelle temasa geçmek gerekiyor. Avrupa gibi değil. Avrupa'da daha uluslararası standartlar geçerli olabilir. Rönesans Rusya'da daha yerel olmanın avantajını yaşıyor." ifadelerini kullandı. Firma olarak çok genç ve dinamik bir yönetici kadrosuna sahip olduklarını, başarının arkasında ekip ruhu oluşturan tüm çalışanlar olduğuna işaret eden Kerimli, "Sorumluluk ve yetki tüm yöneticiler tarafından paylaşılıyor. Çok başarılı bir kurumsal yapımız var. Sürekli canlı tutuyor." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Rusya'da 2 AVM, 1 otel ve 5 iş merkezi inşaatı ile toplam 800 milyon doların üzerinde yatırımı tamamlayan Rönesans, St. Petersburg'da iki ofis merkezi ve yeni AVM ile birlikte Rusya'da 1,1 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirmiş olacak. Rönesans İnşaat grubunun da Moskova, Tümen, St. Petersburg ve Soçi kentlerinde taahhütlük projeleri devam ediyor. Rönesans kurulduğu günden bu yana 8 milyar dolar değerinde 5 milyon metrekareden fazla taahhütlük işlerini başarı ile teslim etti. Türk inşaat firmalarının bugüne kadar Rusya'da tamamladıkları taahhütlük işlerinin tamamı ise 35 milyar doları buluyor. Rönesans'ın yeni projelerle birlikte toplam tamamlanan inşaat rakamını 7 milyon metrekareye çıkarması bekleniyor. 
 
 
Ankara Yarın

Yorum Yaz