maritbet girişmaritbet
Perakendeciyi İstinyePark ihya etti

Perakendeciyi İstinyePark ihya etti

Birçoğu alışveriş merkezleri ile büyüyen markalar kendilerini hem ciro hem de performans açısından memnun eden ilk 5 AVM'yi sıraladı. İstinyePark, Ankara Ankamall ve Capacity zirveye yerleşti


Kaynak: PINAR ÇELİK / Sabah

 
Ekonomik krizin sarstığı 2009 yılında indirimler ve kampanyalarla ayakta durmaya çalışan perakende sektörünün büyümesindeki en önemli aktörlerin başında alışveriş merkezleri (AVM) geldi. Ama bazı AVM'ler vardı ki perakendecileri hem ciroları hem de satış performanslarıyla ihya etti.
 
Biz de sektörün duayen markalarının sahipleri ve yöneticilerine hem ciro hem de verimlilik açısından en memnun oldukları 5 AVM'yi sorduk. Bazı perakendeciler isim vermeden listelerini açıklarken bazıları ise hiç çekinmeden ilk 5 sıralamasını yaptı.
 
Sektörü domine eden perakendecilerin belirledikleri listenin en başına Doğuş ve Orjin gruplarının ortaklıklarında 2007 yılında faaliyete geçen İstinye- Park yerleşti. İstinyePark'ı, Ece Grubu'nun yönettiği 1999 yılında Migros olarak açılan 2006'da ise genişletilerek AVM haline getirilen Ankara'daki Ankamall takip etti.
 
Listenin üçüncü sırasında 2007 yılında kapılarını açan, Uzman İnşaat, Keleşoğlu İnşaat, Gül İnşaat, Beyaz İnşaat ve Zirve İnşaat'ın ortaklığında hayata geçirilen İstanbul'daki Capacity yer aldı. Rönesans İnşaat'ın 2008'de açtığı Optimum dördüncü sıradan Beylikdüzü Migros ise beşinci sıradanlisteye girdi. İlk 5'e giremese bile firmaların memnun oldukları AVM'ler arasında Tepe Nautilus, Capitol, Palladium, Viaport, Beylikdüzü Migros, Akmerkez, Bayrampaşa Carrefour, Cevahir, Adana Real, Mersin Forum, Ankara Panora ve Agora ile Antalya Özdilek ve Antalya Migros da var.
 
Ekrem Akyiğit / Collezione
Bayrampaşa Forum Antalya Migros Adana Real Antalya Özdilek Beylikdüzü Migros
Ümit Zaim / Derimod
Optimum Capitol Capacity İstinyePark Ankamall (Ankara)
Kamil Özçoban / Park Bravo
İstinyePark Tepe Nautilus Capacity Panora (Ankara) Akmerkez
Mehmet Ziylan/ Flo
Beylikdüzü Migros Metrocity İstinyePark Ankamall (Ankara) Bayrampaşa Carrefour
Levent Özkan / Aydınlı Grup
İstinyePark Tepe Nautilius Capacity Ankamall (Ankara) Palladium
Füsun Çevikel Kuran / Stefanel
İstinyePark Akmerkez Palladium Ankamall (Ankara) Agora (Ankara)
Yalçın Ayaydın/ İpekyol
Palladium İstinyePark Capacity Ataköy Plus Antalya Migros
Jaklin Güner/YKM
Cevahir Galleria Adana M1 Tepe Ümraniye Meydan Bursa Zafer Plaza & Bayrampaşa Forum
Abdullah Kiğılı/ Kiğılı
İstinyePark Optimum Viaport Beylikdüzü Migros Ankamall (Ankara)
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz