maritbet girişmaritbet
Oto AVM furyası başladı!

Oto AVM furyası başladı!

Oto galerileri yasaklanınca otomotiv alışveriş merkezi yatırımları patladı. İstanbul'da 4 projeden biri bitti, 3'ü inşaat halinde. Ankara ve Bursa sırada

 

 

İçişleri Bakanlığı'nın apartman giriş katlarında bulunan oto galerilerinin taşınmasını zorunlu kılan düzenlemesi oto alışveriş merkezi kurmak isteyen yatırımcılara fırsat yarattı.
Halen Türkiye'de otomobil ve yedek parça satışı amacıyla kurulmuş 4 merkez faaliyet gösteriyor. Bunlardan ikisi İstanbul'da (Oto Center ve İSTOÇ Oto Market), biri Eskişehir (Oto Center), biri de İzmir'de (Otokent) bulunuyor.
 
Henüz sayıları çok fazla olmayan oto alışveriş merkezlerinin sayısı birkaç yıl içinde artacak. İstanbul'da yapımına başlanan oto alışveriş merkezlerinden biri Gül Yapı ve Keleşoğlu İnşaat'ın Beylikdüzü'nde 1.5 ay önce temelini attığı Autopia.
170 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 150 milyon dolara mal olması planlanan merkezin 2011'in aralık ayında hizmete girmesi planlanıyor. Autopia'da 530 dükkan bulunacak. AVM'de hem sıfır hem de ikinci el otomobiller satışa sunulacak.
 
Gül Yapı'nın Lavinya Park, Lavinya Garden gibi projelerin müteahhidi Kullar İnşaat'la yüzde 50 ortak olduğu Otoport AVM'nin inşaatına ise geçen haziran ayında başlandı. İstanbul Haramidere'de 120 bin metrekare alanda kurulan merkezin Autopia'yla birlikte 2011'in aralık ayında tamamlanması planlanıyor. 228 dükkanın bulunacağı merkezde 160 oto galeri yer alacak. 60 milyon dolara mal olması planlanan Otoport'ta diğer oto AVM'lerden farklı olarak go-kart ve akülü araç pistleri de bulunacak.
 
Auto Country'de 650 dükkân var
Oto alışveriş merkezi projesine ilk başlayan firma ise Erdemler İnşaat. Yapımına 2003 yılında Kartal Samandıra'da başlanan "Auto Country"nin yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Merkez, 150 bin m2'si kapalı olmak üzere 250 bin m2 alan üzerine kuruluyor.
 
Bugüne kadar 50 milyon dolar harcanan AVM'de 650 dükkân bulunacak. Bunların 527'si oto galerilerine ayrılmış. Dükkân büyüklükleri 500 m2'den başlayıp bin 500 m2'ye kadar çıkıyor. Dükkânların m2 fiyatı ise bin 500 dolardan başlıyor. Bir diğer oto AVM de Doğan Holding tarafından Bağcılar'da kurulan Automall. Yapımına 2007'de başlanan ve yaklaşık 55 milyon dolara mal olan merkez geçen nisanda hizmete açıldı.
Kaynak: Sabah
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz