maritbet girişmaritbet
Ne Zorlu projeymiş..!

Ne Zorlu projeymiş..!

Zorlu’nun Levent’teki Karayolları arazisinde inşaatına tam gaz devam ettiği ‘Zorlu Center’ projesinin otelinde ‘marka kavgası’ çıktı. İstanbul’a Zorlu Center’dan girmek isteyen ABD’li Waldorf Astoria, Vedat Aşçı’nın engeline takıldı. Aşçı, “Astoria’nın 2004’ten beri tescili bende. Markaya 20 milyon dolar yatırdım. Hilton başka markasını getirsin” dedi

Kaynak: Hale TÜZÜN/ VATAN

 
 
Zorlu Grubu'nun 800 milyon dolarlık rekor bir fiyat vererek aldığı eski Karayolları arazisine inşaa ettiği ‘Zorlu Center'da Ahmet Nazif Zorlu önce ‘ödediği parayı yakma' tehlikesiyle karşılaştı, şimdi de otelinde marka kavgası çıktı. Kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ile rezidanslardan oluşan Türkiye'nin 5 fonksiyonlu ilk ve tek karma kullanımlı projesini hayata geçiren Zorlu Grubu'nun projesine girmek için çok istekli olan dünyanın en gözde lüks otel markalarından Waldorf Astoria, Vedat Aşçı engeline takıldı.
 
Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 2004 yılında Astoria markasını tescil ettirdiğini ve bu markayla hem Türkiye'de hem de yurtdışında otel ile rezidans projelerini gerçekleştireceğini belirterek, “Hilton Grubu ya başka bir markasını getirsin ya da Zorlu Center'a başka bir müşteri bulsunlar” diye konuştu.
 
20 milyon $ yatırdık
Astoria için 2004'ten bu yana 30 klasörlük tanıtım faaliyeti yürüttüklerine dikkat çeken Aşçı, “Astoria markasına 20 milyon dolarlık yatırım yaptık. Astoria'nın marka tescili bizde ve herkesin buna saygı göstermesi gerekiyor” dedi.
Hilton Grubu'nun marka portföyünde bulunan Waldorf Astoria'nın New York'ta ve sadece birkaç ülkede konsept otellerinin bulunduğunu aktaran Aşçı şunları söyledi: “Hilton, Waldorf Astoria'yı İstanbul'da açabilmek için markayı benden isterse ben de onlara ‘Ben New York'ta Hilton açsam ne yaparsınız?' diye soracağım.”
 
* 619 bin 595 metrekarelik inşaat alanına sahip Zorlu Center'la İstanbul'a yeni bir ‘kent meydanı'nın kazandırılması hedefleniyor. Merkezde 30 bin metrekarelik alan üzerine 3 bin 500 kişilik kültür ve sanat merkezi de kuruluyor. Kompleks kapsamında kültür ve sanat merkezi, otel, rezidanslara ek olarak yarı açık bir AVM de inşa ediliyor. İstanbul Boğazı manzaralı komplekste 80 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor.

800 milyon dolara aldı sürekli davalarla uğraştı
* Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisini 2007'de yapılan ihalede 800 milyon dolarlık rekor fiyatla alan Zorlu, geçtiğimiz yıl önce Danıştay 6. Dairesi'nin imar planı değişikliğini iptal etmesiyle şok yaşadı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na arazi bedelini ödeyip, satış sözleşmesini de imzaladığı için bu süreçte ödediği parayı geri alamama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Zorlu, bu dönemde sendika, mimar ve şehir planlamacılar gibi birçok grubun da bir dizi davasına maruz kaldı. O dönem açıklama yapan Ahmet Nazif Zorlu, bu kararın nihai iptal anlamına gelmediğini söylemiş ancak ‘dur kalkla zaman kaybettikleri'nden yakınmıştı. Parayı davaları bilerek verdiklerini ve konuyu temyize götüreceklerini de aktaran Zorlu, yürütmeyi durdurma kararıyla rahat bir nefes aldı ve Zorlu Center hızla yükselmeye başladı. Ancak İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010'a yetiştirilmesi istenen projede tarihler ötelenmek zorunda kaldı.

ZORLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yaşananlar karşısında yorum yapmaktan kaçınarak, Zorlu Center'daki sürecin danışmanları tarafından yürütüldüğünü ve kendisinin konuyla ilgilenmediğini açıkladı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz