maritbet girişmaritbet
Meydan AVM'yi, 450 milyon liraya Gülaylar Grup aldı

Meydan AVM'yi, 450 milyon liraya Gülaylar Grup aldı

Ümraniye'deki M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nin yeni sahibi Nişantaşı City's'in sahibi Gülaylar Grup oldu.

11 Haziran'da imzalanan protokolle Gülaylar Grup içinde yer alan İstanbul Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ticaret A.Ş., Meydan AVM'nin yeni sahipleri oldu. İstanbul Gayrimenkul'ün sahipleri, 75 metrekareye yakın kiralanabilir alana sahip bulunan 128 dönümlük AVM'yi 230 milyon dolara (450 milyon TL) satın aldı.

Gülaylar Grup 40'tan fazla ülkeye ihraç yapıyor. Ana sektörü kuyumculuk olan Gülaylar Group aynı zamanda Gayrimenkul Geliştirme ve Turizm sektöründe de önemli yatırımcıların başında yer almakta. Ana sektörü kuyumculukta tasarımdan üretime, toptan satıştan perakende satışa, tam entegre bir yapılanma içinde Türkiyenin en eski, en köklü kurumlarından birisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Gülaylar Group Nişantaşı'nın merkezinde yer alan City's AVM'nin de sahibi.

Temmuz ayında AVM Metrodan Gülaylar Group'a devir ediliyor

Ocak ayından bu yana satış için görüşmelere başlayan iki grup Haziran ayında el sıkıştı. Satış işleminden haberi olmayan kiracılar, İstanbul Gayrimenkul Yatırım Sanayi'den gönderilen satınalma bilgilendirme yazısıyla haberdar edildiler.

Şirket kiracılara yazdığı yazıda, "Değerli kiracımız. M1 Ümraniye AVM'nin mülkiyeti 11 Haziran'da İstanbul Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye geçmiştir. AVM'nin yönetim hizmeti 30 Eylül'e kadar Metro Properties tarafından yürütülecektir. Bu tarihe kadar ek giderler, reklâm katkı payları Metro Properties'e yatırılacaktır. 1 Ekim'de AVM yönetimi hizmetini gerçekleştirecek şirketimiz yeni hesap bilgileri ve detayları sizlere iletecektir..." denildi.

NİŞANTAŞI - ÜMRANİYE BULUŞMASI

Satış işleminin gerçekleşmesiyle birlikte, City's'in sahibi Gülaylar Grup'un sahip olduğu AVM sayısını böylece ikiye çıkardı. İş hayatına dededen başlayıp gelen bir kuşak.

Mağazalara tek tek bildirimde bulunuldu

Mehmet Gülay tarafından sarrafiye ve kuyumculuğa dönüştürülüyor. İkinci kuşak Mehmet Gülay'ın 1951 yılında işleri devralmasıyla ve şirketin merkezini Kapalıçarşı'ya taşımasıyla büyüme de başlıyor. Çin'in Guangzhou kentinde fabrikası da bulunan Gülaylar, bu tesiste ürettikleri ürünleri ABD, Avrupa ve Ortadoğu pazarları ile birlikte dünyanın 40 ülkesine satıyor. Grubun 2010 yılında mücevher işinde elde ettiği satış geliri 435 milyon dolar.

TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMI 1.7 MİLYAR EURO

Türkiye'deki yatırım büyüklüğü 1.7 milyar euro'yu aşan Metro Group dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden. 180 ulustan, 280 bin kişi Avrupa, Afrika ve Asya'nın 32 ülkesinde yer alan 2 bin 200 mağazasında çalışıyor. Grup, Türkiye'de ise 1990 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

2011 yılı sonu itibariyle 7 bin 727 üzerinde tam zamanlı çalışan bulunan grubun Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırım tutarı 1.714 milyon Euro'nun üzerinde. Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri, Media Markt ve Saturn grubun dört satış şirketi arasında. Grubun M1 Meydan Merter ve M1 Meydan Ümraniye'nin yanı sıra Adana, Konya ve Kartal'da da M1 Merkez Alışveriş Merkezleri var. Şirketin faaliyetleri, toptan satış, gıda perakendeciliği, gıda dışı perakendecilik ve büyük mağazacılık olmak üzere 4 iş koluna yayılmış durumda.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Meydan AVM'yi, 450 milyon liraya Gülaylar Grup aldı
  • 31.07.2018 10:33

Meydan AVM'yi, 450 milyon liraya Gülaylar Grup aldı

Ümraniye'deki M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nin yeni sahibi Nişantaşı City's'in sa ...

Gülaylar Grup Ümraniye'deki M1 Meydan AVM'nin yeni sahibi oldu!
  • 10.07.2013 08:34

Gülaylar Grup Ümraniye'deki M1 Meydan AVM'nin yeni sahibi oldu!

Metro Group'un Ümraniye'deki M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nin yeni sahibi Gülayla ...