maritbet girişmaritbet
Merkez Kayaşehir'de 40 m2 mağaza 1 milyon 200 bin TL

Merkez Kayaşehir'de 40 m2 mağaza 1 milyon 200 bin TL

Kayaşehir'de kurulan Avrupa'nın en büyük uydukenti, ticari gayrimenkul yatırımcılarının hedefi oldu. 400 bin nüfusa hitap eden bölgenin ilk AVM'sinde mağazalar 5 lüks daire fiyatına satıldı...

Makro İnşaat, TOKİ'nin 65 bin konut yapacağı Avrupa'nın en büyük uydu kenti Kayaşehir'de bölgenin ilk alışveriş merkezine imzasını attı. Alt katı semt çarşısı, üst katı AVM şeklinde faaliyet gösterecek olan Merkez Kayaşehir'de çarşı katındaki 80 mağaza açık artırma ile sahibini buldu. 40 ile 70 metrekare arası büyüklükteki mağazalardan pek çoğu metrekaresi 4 bin liradan satışa çıktı, 30 bin liradan satıldı.

Yoksul konutların metrekaresinin 500, standartların metrekaresinin 1000 TL olduğu bölgede, mağazaların metrekaresinin 30'a katlanması Merkez Kayasehir'in bölgedeki 400 bin nüfusa hitap edecek olmasından kaynaklandı. 40 metrekarelik bir mağaza 1 milyon 200 bin, 70 metrekarelik mağazalar da 2 mil 100 bin TL'den alı buldu. Aynı bölge etaptaki standart üstü 4+1 daireler 256 bin liraya satılıyor. Bir başka ifadeyle 40 metrekarelik bir mağaza için yatırımcı 5 lüks daire bedeli ödedi.

Yıllık gelir 7 milyon TL

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan 160 milyon TL yatırımla hayata geçen Merkez Kayaşehir'de mağaza satışından 60 milyon lira sağlandığını, AVM mağazalarının ise kiralanacağını söyledi. Uyan çarşının günlük ziyaretçisinin haftasonu 25 bin olmasının tahmin edildiğini, mağaza kiralarından yıllık 6-7 milyon TL gelir sağlanabileceğini açıkladı. Uyan "Mağazalara ilgi bizi de şaşırttı, bu alanda gerçekten potansiyel var. İstanbul'da bir AVM daha yapabiliriz, yer bakıyoruz" diye konuştu.

Olimpiyat Stadı'na komşu arazi ihale edilecek

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum Kayaşehir'de 10 bin konutu teslim ettiklerini, bu yıl 6 ı bin konutu teslim edeceklerini, V projenin 4 yılda tamamlanacağını açıkladı. Kurum uydu kent yapacak böyle büyük arazi kalmadığını, bu nedenle Olimpiyat Stadı'nın kuzeyindeki 200 dönüm araziyi bu yıl ihale edeceklerini söyledi. Kurum ayrıca 31 Mart'ta 605.3 milyon TL karın yüzde 40'ını borsada temettü olarak dağıtacaklarını belirterek "Böyle bir temet-tüyü hiç bir GYO dağıtamaz" dedi. Bu arada Erdoğan Bayraktar'ın istifası ile boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına Erkan Yetim atandı.

Türkiye'nin ilk sağlık bölgesi

Merkez Kayaşehir, Kayaşehir, Başakşehir, Bahçeşehir ve Ispartakule'ye hitap eden bir AVM olacak. 62 ofis, 8 sinema salonu ve 142 odalı bir otelin de bulunacağı merkez, Nisan 2012'de açılacak. Uyan "Otelle ilgili olarak bir zincirle anlaşma sağlamak üzereyiz" dedi. TOKİ'nin Kayaşehir projesinin özelliklerinden biri de toplam 1800 yataklı, 11 ihtisas hastanesine yer verecek olması. Böylece Türkiye'de ilk defa bir sağlık bölgesi kurulmuş olacak.

Merkez Kayaşehir iletişim bilgileri

Web: www.merkezkayasehir.com

E-posta: [email protected]

Tel:0212 444 67 59

  • Etiketler:

Yorum Yaz