maritbet girişmaritbet
Manche markasıyla AVM'de mağaza açacaklar!

Manche markasıyla AVM'de mağaza açacaklar!

ERS Nakış, hazır giyim sektörüne iddialı girdi. Marka, AVM'ler içerisindeki dükkan sayılarını artırmayı hedefliyor.

Pandemi nedeniyle AVM'lere olan ziyaretçi trafiğinin azalması perakendecileri yol ayırımına getirmiş durumda. Mağazaların sayısını azaltmaya yönelik tedbir alanların tersine üreticiyken perakende sektörüne girmek için harekete geçenler de var. Bunlardan biri de Malatya'da üretim tesisleri olan ERS Nakış. LC Waikiki ve Defacto gibi Türkiye'nin önde gelen hazır giyimcilerine kadın ve erkek giyim koleksiyonu üreten ve satan ERS Nakış, mağazalaşmak için düğmeye bastı. Ve Manche markasıyla Türkiye'de ilk mağazasını geçen hafta hizmete açtı. Manche Genel Müdürü Taygun Kargı, “Kadın ve erkek koleksiyonu üretiyor ve satıyorduk. Şimdi kendi markamızla mağazalaşarak büyüyeceğiz” dedi.

Modayı doğru fiyat ve kaliteyle satacak

Bu yılın başında perakende sektöründe markalarıyla yer almak üzere harekete geçen şirket, ilk olarak Kosova'da açtığı iki mağazayla faaliyete başladı. Mart ve nisan aylarında yapılan bu açılışların ardından tüm dünyada salgının şiddetinin artmasıyla yatırıma ara verdi. Yeni normalle birlikte zinciri büyütmek için harekete geçen şirket, Türkiye'deki ilk mağaza için de İstanbul'da bulunan Vega AVM'yi seçti.

320 metrekare büyüklükteki mağazayla faaliyete başlayan şirket, kadın ve erkekte 400'e yakın modelle kapılarını müşterilerine açtı. Koleksiyonlarında moda ve kaliteyi ön planda tuttuklarını söyleyen Kargı, “Dünyadaki moda trendleri koleksiyonumuzda doğru fiyat ve kaliteyle yer alacak” dedi.

Pandemi sonrasına hazırlanıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle perakendecilerin küçülme stratejisine gittiğini söyleyen Kargı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ise tam aksine bu dönemi büyüme fırsatı olarak görüyoruz. Tüm dünya bu salgının bitmesi yönünde harıl harıl çalışıyor. Biz 3-6 ay içinde hayatın normalleşeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla tüketicilerin yeniden AVM'lerdeki konforlu alışveriş alışkanlığına döneceğine inanıyoruz. Mağazalaşmak için doğru bir zaman olduğunu düşündük ve stratejimizi hayata geçirdik. AVM'lerde değişen kiralama şartları da bizim için bir fırsat oluşturdu.”

COVID-19 nedeniyle kapalı ortamlara girmek istemeyen tüketicilerin cadde mağazacılığına yönelmesi AVM'lerin elini zayıflatmış durumda. Kiralamalarda esnek koşulların uygulanmasıyla Manche mağazalaşmada hızlı adımlar atacak. İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki illere franchising modeliyle yayılma planı yaptıklarını söyleyen Kargı, “2021 yılında üç büyük şehirde bize ait 8 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Geri kalan illerde ise franchising yoluyla mağazalaşacağız” dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manche markasıyla AVM'de mağaza açacaklar!
  • 17.10.2020 14:17

Manche markasıyla AVM'de mağaza açacaklar!

ERS Nakış, hazır giyim sektörüne iddialı girdi. Marka, AVM'ler içerisindeki dükk ...