maritbet girişmaritbet
Krizde Ege Park Balçova AVM'ye 100 milyon lira yatırdı

Krizde Ege Park Balçova AVM'ye 100 milyon lira yatırdı

Eğitim için gittiği ABD’nin Chicago kentinden 2005 yılında alışveriş merkezi yatırım yaparak memleketi İzmir’e dönen iş adamı Kasım Pırlant’ın son yatırımı olan Ege Park Balçova Alışveriş Merkezi’nin 100 milyon liraya mal olduğu belirtildi

 

Eğitim için gittiği ABD'nin Chicago kentinden 2005 yılında alışveriş merkezi yatırım yaparak memleketi İzmir'e dönen iş adamı Kasım Pırlant'ın son yatırımı olan Ege Park Balçova Alışveriş Merkezi'nin 100 milyon liraya mal olduğu belirtildi. Pırlant, yeni yatırımlar için araştırmalarının sürdüğünü belirtti.
 
Ege Park Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Pırlant, iki yıl önce İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden aldıkları inşaat halindeki 23 katlı binada yatırıma başlayarak 2 senelik süre içinde Best Buy mağazasını açtıklarını, bina içindeki Ege Park Alışveriş Merkezi bölümünün de resmi olarak 19 Haziran'da açılmış olacağını dile getirdi.
Binanın 25 bin metre karelik bölümünde oluşturulan alışveriş merkezinde 75 mağazanın bulunduğunu belirten Pırlant, İzmir'de bulunmayan bir çok markanın getirildiğini, merkezde bine yakın kişinin istihdam edileceğini ifade etti.
Pırlant, bina alımı ve inşaat yatırımlarının toplam 100 milyon liraya mal olduğunu belirterek, oluşturdukları kompleksin İzmir'de benzeri olmayan özellikler taşıdığını savundu.

Merkezin bulunduğu Balçova bölgesinin bir alışveriş merkezleri bölgesi olduğunu, buradaki her merkezin ayrı özelliklerle ön plana çıktığını ifade eden Pırlant, Ege Park kompleksi içinde 6 ay önce açılan Best Buy mağazasının İzmir'de teknoloji pazarının çekim noktası haline geldiğini dile getirdi.
İzmir'de alışveriş merkezi sayısının artmasının kaliteyi artıracağını, bunun tüketicinin yararına olduğunu belirten Pırlant, bölgede alışveriş merkezi yatırımlarına halen ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Pırlant, şu bilgileri verdi:
"İzmir aslında nüfus olarak bu kadar alışveriş merkezi için çok büyük bir şehir değil. Ancak potansiyeli çok yüksek. Avrupa'ya çok yakın, tarihi ve turistik değerleri var. Fakat bunları şu anda yeterince tanıtamıyor. İzmir'de işsizliğin azalması halinde bu potansiyelin daha fazla meydana çıkacağını düşünüyorum.

İzmir'de yatırıma devam edeceğiz. Kriz döneminde 100 milyon lira gibi bir yatırım yapan iki üç şirketten biriyiz. Belli lokasyonlarda araştırmalarımız devam ediyor. Ama artık İstanbul'u da düşünüyorum. Bazı teklifler alıyoruz. Şu anda düşünce aşamasında ama o pazara da girmek istiyoruz. Anadolu kentlerinden de çok sayıda teklif geliyor fakat şu anda düşünmüyoruz."
 
BEST BUY'IN ETKİSİ
Teknoloji devi Best Buy'ın bu coğrafyadaki ilk yatırımını İzmir'de yapmasının çok önemli olduğunu, bunun İzmir'in tanınması anlamında da önemli etkilerinin bulunacağını dile getiren Pırlant, Best Buy'un İzmir'e getirilmesi için kişisel olarak çok çaba sarfettiğini ifade etti.

Best Buy'dan önce başka bir teknoloji şirketi ile görüştüklerini ancak anlaşamadıklarını, Best Buy ile anlaşma sağlanmasıyla diğer firmanın da İzmir'de yatırım kararı aldığını belirten Pırlant, İzmir'in teknoloji marketlerinde cazip bir yatırım merkezi haline geldiğini ifade etti.
 
CHİCAGO'DAN İZMİR'E
ABD'nin Chicago kentinde yaşadığını, orada iş ve alışveriş merkezlerinin bulunduğunu belirten Pırlant, 5 yıl önce Türkiye'de yatırım kararı aldığını ve hiç düşünmeden İzmir'e geldiğini ifade etti.
Pırlant, denizci bir aileden geldiğini, halen İzmir ve KKTC'de armatörlük şirketlerinin bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Doğup büyüdüğüm İzmir'den tahsil için ABD'ye gittim. 2 yıl içinde iş hayatına atıldım ve kendi şirketimi kurdum. 1973'ten beri de Chicago'dayım. Orada ilk iş merkezini 1976 yılında aldım. Halen de yatırımlarımız devam ediyor. 5 sene önce Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığımda İstanbul'dan ısrarlı teklifler geldi. Ben memleketimi seçtim. Aslında sadece parayı düşünseydim İstanbul'a gitmem gerekiyordu. İzmir'deki yatırımlarımdan memnunum. Kriz nedeniyle beklediğimiz dönüşü almamız biraz zaman alacak ancak bu bölgede yatırım yapmaya devam edeceğim.
Önümüzdeki dönemde alış veriş merkezleri dışında enerji alanında yatırım yapmayı düşünüyoruz. Pazar araştırması yapıyoruz. İzmir ve çevresinde en uygun yatırım alanını göreceğiz."
 
KONAK PIER VE DİĞER YATIRIMLAR
Pırlant, Konak Pier Alışveriş Merkezi'nin alımıyla ilgili dava sürecinin devam ettiğini, sürecin tamamlanması sonrası burada da yatırım planlarının bulunduğunu, İzmir'deki ilk alışveriş merkezleri olan Ege Park Mavişehir'de de yenileme yatırımlarına geçeceklerini ifade etti.
Ege Park Balçova Alışveriş Merkezi kompleksi içinde yer alan 21 katlık binayı otel olarak düşündüklerini, uluslararası bir zincirle mutabakata da vardıklarını ifade eden Pırlant, ancak Aralık ayında değişen yönetmelikle ilave yangın merdiveni istenmesi nedeniyle otel projesini şimdilik iptal etmek durumunda kaldıklarını, Bu bölümün iş merkezi olarak değerlendirileceğini kaydetti.
  • Etiketler:

Yorum Yaz