maritbet girişmaritbet
İzmir'e İstinye Park AVM geliyor!

İzmir'e İstinye Park AVM geliyor!

İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstinye Park AVM, İzmir'e geliyor.

Orjin Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. İzmir Balçova'da İstinye Park AVM ve otel projesine başlıyor. 460 milyon TL proje bedeline sahip olan otel ve alışveriş merkezi projesi İzmir'in Balçova ilçesi, İnciraltı Mahallesi, Bahçelerarası mevkiinde yer alıyor. Tapuda 22K-3B pafta, 6165 ada ve 8 parselde 41 bin 823 metrekare kayıtlı alan üzerine kurulan projenin ÇED süreci başladı. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte alışveriş merkezini günlük ziyaret edecek kişi sayısı 45 bin olarak belirlendi. Otelin işletmeye alınması ile birlikte 211 oda için 422 kişinin misafir ağırlanması bekleniyor.

301 bin 185 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan projenin 24 katlı yapılması planlanıyor. Zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inilerek projede 4 katı otopark olarak kullanılması, zemin kot ile 4. katta aralığında AVM bünyesinde mağazaların 4. kat ile 24. kat aralığında ise otel odalarının yer alması hedefleniyor. AVM için gerekli otopark alanı, kapladığı alan üzerinden hesaplandığında 1842 adet, otel için gerekli otopark adedi oda sayısı üzerinden hesaplama yapılarak 43 adet olarak belirlendi. Gerekli otopark kapasitesi toplam 1885 adet olarak hesaplandı. 

İstinye Park İzmir'in inşaat çalışmalarının 2 yıl süreceği tahmin ediliyor.

İstinye Park AVM'nin hikayesi

Söz konusu proje ilk etapta, Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur A.Ş. tarafından 6165 ada, 6 parselde planmış olup, 10.12.2014 tarih ve E.2014988 sayılı "ÇED gerekli değildir" kararı verildi. Proje sahası yakınında bulunan 1 numaralı parselin mülkiyeti de alınmış olup, proje alanına dahil edildi. Bu aşamadan sonra proje alanı 6165 ada 8 parsel olarak adlandırıldı. İlerleyen süreçte yatırımcı firmalardan biri olan Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. hisselerinin tamamını Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş.'ye satarak söz konusu projeden ayrıldı. Daha sonraki aşamalarda ise Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş. ile Orjin Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. birleşerek projenin yatırımcısı Orjin Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boyner'in yeni mağazası İstinye Park İzmir'de açıldı!
  • 23.10.2021 11:43

Boyner'in yeni mağazası İstinye Park İzmir'de açıldı!

Boyner, İzmir’de 11. Türkiye genelinde ise 98. mağazasını yeni nesil mağaza kons ...

İzmir'e İstinye Park AVM geliyor!
  • 11.01.2019 12:57

İzmir'e İstinye Park AVM geliyor!

İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstinye Park AVM, İzmir' ...