maritbet girişmaritbet
İnegöl AVM kapılarını açtı

İnegöl AVM kapılarını açtı

Türkiye'nin en büyük meydanına sahip alışveriş merkezi olan İnegöl AVM hizmete giriyor

İnegöl, yeni bir alışveriş ve yaşam alanına kavuştu. Dünyadaki yeni trendin etkileyici bir mimari örneği olarak inşa edilen İnegöl AVM, açık alışveriş merkezi konsepti, sokakları ve marka karması ile İnegöl'de farklı bir merkez oluşturmaya aday.

Bursa'nın ilk açık alışveriş merkezi olarak Kırcalı Yapı AŞ tarafından inşa edilen İnegöl AVM'de toplam 80 marka yer alıyor. 10 ay gibi kısa süren bir çalışma ile 70 bin metrekare alanda toplam 60 bin metrekare kapalı inşaat yapıldı. 45 bin metrekarelik alanda doğanın bütün renklerini en güzel şekilde yansıtacak açık peyzaj projesi ile İnegöl AVM, kendi etrafındaki doğayı da canlandırdı.


Gelecekte kentin merkezi olacak

 Toplantıda konuşan Kırcalı Yapı Yönetim Kurulu Başkam Alaattin Kırcalı, İnegöl'ün çok hızlı büyüdüğünü kaydederek, "İnegöl'ün gelecekteki merkezinin bu alan olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bu gü*ssi^ -¦'i *lneçölâvm Mi l zel alanın hakkının verilmesi gerekiyordu. Hazırladığımızı alışveriş merkezi aslında büyük bir projenin ayağını oluşturuyor" dedi.
İnegöl AVM'nin Mimarı Mithat Kırayoğlu da, projenin hazırlık aşamasında İnegöl'ün imar planlarını ve hava fotoğraflarını incelediğini belirterek, "İnegöl'ün merkezi şu an bulunduğumuz alana doğru kayıyor. Bu yüzden biz sadece bir AVM değil, bir merkez yapmayı hedefledik. İnegöl AVM, kentin gelişen bir parçası olacak. Projenin toplam maliyeti 28 milyon dolar" diye konuştu.
 

İnegöl'ün balkonu

Mimar Kırayoğlu, AVM ile ilgili şu bilgileri de verdi: "İnegöl AVM'de geleneksel çarşı forumunun çağdaş boyutunu oluşturduk. 70 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. AVM, 25 bin metrekarelik bir alana oturuyor. 4 bin metrekarelik bir teras var ve ben bu terası şehrin balkonu olarak nitelendiriyorum. Araçların ağaçlar arasında kaybolduğu bin araç kapasiteli yeşil bir otopark alam oluşturduk."
 

Kentin merkezi rahatlayacak

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl AVM ile bir kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğini ifade etti. İnegöl AVM'nin iki avantajmm olduğunu vurgulayan Aktaş, "AlışKırcalı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kırcalı
veriş ihtiyacını başka yerde karşılayanlar artık bu alışveriş merkezine gelecekler. Ve şehrin merkezi de biraz daha rahatlamış olacak" diye konuştu.


Markalar tek tek geliyor

İnegöl AVM Genel Müdürü Bekir Altun da, AVM'nin şu an yüzde 92lik doluluk oranına ulaştığını, startın yarın (bugün) verileceğini dile getirdi. Tüm markaların 8 Temmuz itibariyle açılmış olacağını vurgulayan Altun, büyük açılışında temmuz ayında yapılacağını müjdeledi. Genç komedyen Sefa Doğanay, kendi yazdığı skeçlerden oluşan şovu ile bu akşam İnegöl AVM'de ziyaretçilere kahkaha dolu dakikalar yaşatacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz