maritbet girişmaritbet
İlk sınır alışveriş merkezi İstanbul Bazaar Artvin'de açıldı

İlk sınır alışveriş merkezi İstanbul Bazaar Artvin'de açıldı

20 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen İstanbul Bazaar alışveriş merkezinde 35 mağaza bulunuyor

 

 
Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezi olan İstanbul Bazaar, Artvin'de açıldı. Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda bulunan alışveriş merkezinin açılış törenine Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Vali Yemlihalıoğlu, yapımına iki yıl önce başlanan  İstanbul Bazaar  alışveriş merkezinde 300 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Yemlihalıoğlu, " İstanbul Bazaar Artvin hem Türk hem de Gürcü vatandaşlarımıza hizmet edecek. Gürcü vatandaşlarımıza kaliteli malı daha ucuza, kayıt altında satış yapacağız.  İstanbul Bazaar'ı, insanların alışverişini güvenle yapabileceği bir yer olması, ne aldığını bilmesi ve devletine vergisini ödemesi, yurtdışında yaşayanın da vergi iadesini alması noktasında da ayrıca önemsiyorum." dedi.
 
Kuzey Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgür Temur ise Türkiye'nin ilk sınır alışveriş merkezi  İstanbul Bazaar Artvi,n'in 10 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirildiğini anlatarak, "İstanbul Bazaar, Türkiye'nin ilk sınır, Artvin'in tek alışveriş merkezi. Türkiye'nin en önemli sınır ticaretin yaşandığı Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı'nda açılan AVM, sınırdaki ticarete cevap vererek, bölgenin ticari hacmini artırmak, her gün sınırdan geçen 15 bin kişiye kaliteli hizmet anlayışıyla alışveriş imkanı sunmayı hedefliyor." dedi. Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze ise yatırım dolayısıyla Vali Yemlihalıoğlu'nu ve diğer yetkilileri tebrik ederek, "Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. 20 yıl önce gerçekten böyle bir şeyi tahmin bile edemezdik." diye konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz