maritbet girişmaritbet
Galleria 10 milyon dolara yenilenecek

Galleria 10 milyon dolara yenilenecek

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria, 22'nci yaşına yeni yüzüyle girmeye hazırlanıyor.

5 yıldır süren değişim çalışmaları kapsamında bünyesine yeni markalar katılan Galleria, şimdi de tabanından tavanına kadar toplam 10 milyon dolara yenilenecek.


Yenileme sonrasında 12-13 yeni markanın daha bünyelerine katılacağını belirten Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, "Bu kapsamda TeknoSA gibi elektronik sektöründen firmaların yanı sıra dünyaca ünlü moda ve giyim markaları bünyemize katılacak. Bunun yanında Galleria olarak 1.5 yıldır bilinçli olarak kiraya vermediğimiz bir alan var. Burası için daha önce boş olan bir alanda elektronik çarşı oluşturduk. Evle ilgili markaları burada konumlandıracağız. Bu alan mayıs ayı gibi açılacak. Toplam yenileme çalışmaları da ekim ayında bitecek" dedi.
 
Markalara indirim
Yenileme çalışmaları sürerken burada bulunan markaların mağdur olmaması için indirimler yapacaklarını da kaydeden Ardıç şunları söyledi: "Yenileme kapsamında Galleria tavanından tabanına, elektrik sistemlerinden mekanik düzeneklerine, aydınlatmasından sütunlarına kadar yenileniyor. Bu yenileme sürerken alışveriş merkezinde hayat kesintisiz sürecek. Bu noktada markaların etkilenmemesi için 3 ay gibi bir süre, her markanın konumuna ve etkilenmesine göre yüzde 15-25 arasında indirimler uygulanacak."

Yapılacak bu yenileme yatırımlarından sonra Galleria'nın Türkiye'nin en deneyimli ve en genç AVM'si olacağını kaydeden Ardıç şöyle devam etti: "Özellikle sigara yasağı ile birlikte ihtiyaç duyulan açık alandaki yeme içme mekânları artırılacak. Bu kapsamda ön cephede yeni kafe alanları yapılacak. Yine Galleria ile simgeleşen buz pistini kapatıp burasını food court alanı ile birleştirip yerine yeşil alanlarla oluşturulan bir kış bahçesi yapacağız."

Öte yandan 2038 yılına kadar Galleria ve bölgedeki diğer işletmeleri işletecek olan Dati Holding, Galleria ile birlikte Regata bölümünü de yenileyecek. Buranın mimari projesi de Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Mimar Melkan Tabanlıoğlu, "Burası marina ile birlikte konumlandırılacak. Regata bölümünde de doğru bir ‘shop mix' yaparak daha çok deniz ve yatlarla ilgili malzemelerin satıldığı mağazalar düşünüyoruz. Yine konuyla ilgili tekstil ürünlerinin satıldığı mağazalar olabilir. Yeme-içme mekânları da buna uygun düşünülerek seçilecek" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz