maritbet girişmaritbet
Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!

Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi

 

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren Önder Aşçı, kalıp işçisi olarak inşaatta çalıştığını, sanıklardan Abdullah ve Kadir Altun'u tanıdığını belirterek, ''Ben yangının çıktığı çadırda kalmıyordum. Başka bir çadırda kalıyordum. Yangın bizim çadıra sıçrayınca biz kaçtık. Benim çalıştığım dönemde Kaldem Yapı Şirketi tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi'' dedi.

Tanık Ali Aslan da olaydan 6 ay önce işten ayrıldığını, şantiye şefi olarak Kaldem Yapı Şirketi'nde 3 ay çalıştığını, yangını görmediğini söyledi.

Aslan, çevresindeki çalışma koşulları nedeniyle ve inşaatla ilgili yapılması gereken talimatları ve eksiklikleri kalfalara yaptıramadığı için işten ayrıldığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Özmutlu, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesini, eksikliklerin giderilmesiyle dosyanın bilirkişiye gönderilmesini, hakkında delil durumunun değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçen süre göz önüne alınarak tutuklu sanık Cem Yıllar'ın tahliyesini ve diğer tutuklu sanıkların delil durumunda bir değişiklik olmaması ile verilmesi beklenen ceza ile ilgili sınırın aşılmadığından tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyanın tanıklar dinlendikten sonra bilirkişiye gönderilmesine ve mevcut suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, sanıkların kaçma şüphesinin bulunması, kuvvetli suç şüphesinden tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 11 Mart'ta saat 21.00 sıralarında Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıd Caddesi'ndeki Marmara Park şantiyesinde, inşaatı devam eden alışveriş merkezinin kaba inşaatını üstlenen Kaldem Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin işçi barınma çadırlarında yangın çıktığı kaydediliyor.

Yangında 11 işçinin hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar, hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Altun, tutuksuz şüpheliler Sezgin Atalay, Süleyman Aslan, Arif Korkmaz, Kaan Akarsu, Ömer Faruk Gülmez, Hikmet Tezcan ve Andreas Michael Hohlmann'ın, ''bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'' ve ''taksirle yangına neden olmak'' suçlarından 2 ile 23 yıl 6'şar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Melike Gallenkuş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt'ta 11 kişinin öldüğü yangının davası başladı!
  • 27.01.2018 09:53

Esenyurt'ta 11 kişinin öldüğü yangının davası başladı!

Esenyurt'ta AVM inşaatı sırasında şantiyede çıkan yangında 11 kişinin öldüğü dav ...

Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!
  • 08.04.2015 17:03

Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!

AVM inşaatı şantiyesinde 11 işçinin hayatını kaybettiği yangının davasında, 6 sa ...

Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!
  • 01.03.2013 16:37

Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 ...

Şantiye binaları iklim koşullarına uygun olmalı
  • 15.03.2012 09:38

Şantiye binaları iklim koşullarına uygun olmalı

Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığ ...