maritbet girişmaritbet
Dubai Mall en çok ziyaret edilen AVM oldu

Dubai Mall en çok ziyaret edilen AVM oldu

Guinness Dünya Rekoru sahibi, “Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezi” unvanını taşıyan projesi Dubai Mall, 2011 yılında yakaladığı ziyaretçi sayısıyla da rekorlarını sürdürüyor

Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties PJSC'nin Guinness Dünya Rekoru sahibi, “Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezi” unvanını taşıyan projesi Dubai Mall, 2011 yılında yakaladığı ziyaretçi sayısıyla da rekorlarını sürdürüyor.

2010 yılında 47 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan Dubai Mall, 2011 yılında yüzde 15'lik bir artış yakalayarak ziyaretçi sayısını 54 milyona taşıdı ve dünyanın en çok ziyaret edilen alışveriş ve eğlence merkezi oldu.

Dubai Mall önemli turizm destinasyonlarını geride bıraktı

2011 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen alışveriş ve eğlence merkezi olan Dubai Mall ziyaretçi sayısı ile dünyanın birçok önemli turizm destinasyonu geride bıraktı. 2011 yılında 50 milyon 200 bin kişiyi ağırlayan dünyanın başlıca turistik destinasyonlarından biri olan  New York, 39 milyon 200 bin turistin ziyaret ettiği Las Vegas ve26 milyon 300 bin ziyaretçisi ile Los Angeles Dubai Mall'un gerisinde kaldı. Dubai Mall dünya üzerindeki önemli temalı parkları da ziyaretçi sayısı ile geride bıraktı. 2011 yılında, Times Meydanı 39 milyon 200 bin, Central Park 38 milyon, Niagara Şelaleleri 22 milyon 500 bin ziyaretçisi sayısıyla Dubai Mall'un gerisinde kaldı.

“Dubai dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline geldi”

Emaar Properties PJSC'in Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar, Dubai Mall'un ulaştığı ziyaretçi sayısı ile dünya rekorunu kırmasının onu dünyadaki en önemli destinasyonlardan biri haline getirdiğini belirterek, “Dubai sadece bölgede değil dünya çapında önemli bir pozisyonda bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı, Dubai Emiri ve Başbakanı olan Majesteleri Şeyh Muhammed Bin Rashid Al Maktum'un stratejik vizyonu ve büyüme planlarıyla Dubai dünyanın bir numaralı destinasyonu haline geldi. Dubai Mall'a gerçekleşen ziyaretçi akını da Dubai'nin ne kadar önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğinin ve Emaar'ın liderliğinde şehrin perakende sektöründe bir patlama gerçekleştirdiğinin de göstergesidir” dedi.

Dubai Mall'un cirosu 2010 yılına oranla  yüzde 35 oranında arttı

Dubai Mall'da 2011 yılında yaşanan ziyaretçi sayısındaki artışın satışlara da yansıdığına değinen Alabbar, “Dubai Mall'un ulaştığı ziyaretçi sayısının alışveriş merkezinin cirosuna da etkisi büyük oldu. Dubai mall'un cirosu geçtiğimiz yıla oranla %35 oranında bir artış gösterdi.  Bu artış Dubai Mall'un perakende sektöründe ne kadar önemli bir konuma sahip olduğuna işarettir. Alışveriş merkezi içindeki çeşitli outlet mağazaları, dünyaca ünlü markaların lokomotif  mağazaları sadece Orta Doğu'da değil Güney Asya, Afrika, Avrupa ve Rusya, Azerbaycan, Belarus, Türkmenistan, Gürcistan gibi ülkelerden gelen ziyaretçileri  de cezbetmektedir.” şeklinde konuştu.

Dubai Mall, 20 milyar dolarlık Downtown Dubai projesinin bir parçası olarak Emaar Properties'in en önemli projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Downtown Dubai içinde ayrıca dünyanın en yüksek binası ünvanını taşıyan Burj Khalifa, dünya standartlarında 7 otel, rezidanslar, modern ofisler ve Dubai Fountain (Dubai Çeşmesi) bulunuyor. Hergün binlerce ziyaretçi çeken Dubai Fountain 2012 yılı Dubai yılbaşı kutlamalarına da evsahipliği yaptı.

Alışveriş ve eğlencenin çekim merkezi Dubai Alışveriş Merkezi…

1.125.000 m2'ye yayılan alan üzerine kurulmuş Dubai Mall'da 1200 mağaza bulunuyor. Dubai Mall; olimpik ölçülerde buz pateni pisti, dev akvaryum, dünyanın en büyük kuyum çarşısı,

çocuklar için eğlence ve eğitim merkezi KidZania®, haute-couture markalarına ayrılmış özel moda alanı, SEGA kapalı alan park ve 22 salonlu Cineplex'e ev sahipliği yapıyor. Alışveriş merkezi, içerisinde yer alan 160'ın üzerindeki yiyecek ve içecek alanıyla da ziyaretçilerine farklı lezzetleri bulabilecekleri sayısız alternatif sunuyor.

Bir alışveriş merkezi olmanın çok ötesinde bir yaşam ve eğlence merkezi olan ve ölgenin çekim merkezi olma özelliği taşan Dubai Mall, Downtown Dubai'de Burj Khalifa'nın karşısında yer alıyor.  

  • Dubai Mall'un ziyaretçi sayısı 2011 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 15 artışla 54 milyona ulaştı.
  • Dubai Mall 2011 yılında yakaladığı ziyaretçi sayısı ile dünyanın en önemli turizm bölgelerinden New York'u geride bıraktı. 
  • Alışveriş merkezi 2011 cirosu  ziyaretçi sayısındaki artışla birlikte 2010 yılına oranla yüzde 35 arttı.

Yorum Yaz