maritbet girişmaritbet
DDG, Mall of İstanbul’a görsel kimlik kazandırıyor

DDG, Mall of İstanbul’a görsel kimlik kazandırıyor

DDG’nin yetkilileri tasarımını üstlendikleri 353 bin metrekarelik çok kullanım amaçlı projesi Mall of İstanbul’un açılışı için Türkiye’ye geliyor

Amerika'nın Baltimore kentinde bulunan, tasarım, planlama, mimarlık, iç mimarlık ve grafik tasarım firması DDG'nin yetkilileri tasarımını üstlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanım amaçli projeleri Mall of Istanbul'un açılışı için bu haftasonu Türkiye'ye geliyor.

DDG firması 2009 yılında yapılan uluslararası yarışmayı kazanarak Mall of İstanbul'un proje müellifliğini üstlenmişti. 

İstanbul'da yüzyıllardır biriken kültür, tasarım, tarih, sembol ve materyellerden estetik ve mimari anlamda ilham alarak tasarladiklarini belirten DDG yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Ahsin Rasheed, Mall of Istanbul'un bu anlamda “21. yüzyıl İstanbul'unun ruhunu,  yani stili ve zarafeti ile kozmopolit bir kenti yansıttığını” belirtti.

Mall of İstanbul'u tasarlarken, bu eşsiz Avrasya metropolünde yüzyıllardır biriken kültür, tasarım, tarih, sembol ve materyellerden estetik ve mimari anlamda ilham aldık. Bu projenin görsel kimliği, –detayları, renkleri ve dokularından grafiklerine, aydınlatmasına, peyzaj tasarımına ve tesislerine kadar-21. yüzyıl İstanbul'unun ruhunu,  yani stili ve zarafeti ile kozmopolit bir kenti yansıtıyor.

Bölgedeki otel ve ofis merkezlerinin tam yanında konumlanması ve batı yanında Türkiye'nin en büyük otoyolunun  yer alması sayesinde Mall of İstanbul, hareketli dış cephe grafikleri ve reklam tabelalarının yanı sıra eğrisel formları ve göğe yükselen kuleleriyle nefes kesici bir manzara sunan batı cephesi ile yüksek orandaki görülebilirliğinden sonuna kadar yararlanıyor.

Rasheed sözlerine “Bu projenin görsel kimliği; detayları, renkleri ve dokularından grafiklerine, aydınlatmasına, peyzaj tasarımına ve tesislerine kadar her şey, Mall of İstanbul'un yaşam, eğlence, alısveris ve çalışma merkezi olması amaçlı tasarlandı”diye devam etti. “Sadece İstanbullular için değil, bütün Avrupa'nin dünyaca ünlü bu kentin eşsiz mirasından keyif alacagi bir ortam oluşturuldu”. 

Mall of İstanbul, dinamik ve merkezi bir eğlence alanının etrafında toplanan 195 bin metrekare alışveriş merkezi, 130 bin metrekare konut, 30 bin metrekare ofis ve 15 adet sinema salonunu içermektedir. Birbirine komşu 4 adet konut kulesi, alışveriş merkezinin yeşil çatısını yaya köprüleriyle bağlayan bahçelerin yer aldığı podyumlar üzerinde yer alıyor.

AVM'de, iki katı zemin altında yer alan 5600 araç kapasiteli otopark bulunmaktadır. Gelecekteki ulaşım planlarında avm yanından metro ve hafif raylı ulaşım bağlantısı ve hatta havaalanına ve diğer önemli merkezlere direkt bir metro hattı bağlantısı da bulunuyor. 

Sektörün önde gelen liderlerinden olan DDG, otuz yılı aşkın süredir kaliteli, farklı ve vizyon sahibi olması ile tanınıyor. Firmanın İstanbul'daki diğer başarılı projelerinin arasında 80 bin metrekare perakende alanı ve 1580 konuttan oluşan karma kullanımlı, ikonik formuyla Akasya; her iki tarafından yüksek katlı konut kuleleri ile bağlanan, karma kullanımlı, etkileyici görünümüyle Akbatı ve ödüllü alışveriş merkezi İstinye Park bulunmakta. 

DDG'nin Amerika'daki başarılı projelerinin arasında Washington'ın biraz dışında bulunan National Harbor, Fairfax, Virginia'da bulunan Fairfax Corner ve Columbus, Ohio'daki Easton Town Center yer alıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Torun Mall of İstanbul projesini anlattı!
  • 04.10.2013 18:29

Emre Torun Mall of İstanbul projesini anlattı!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun Mall of İStanbul projesinni detayla ...

Mall of İstanbul'un en yeni reklam filmi yayında!
  • 16.05.2013 16:32

Mall of İstanbul'un en yeni reklam filmi yayında!

Torunlar GYO imzası taşıyan Mall of İstanbul projesinin en yeni reklam filmi eml ...

Mall of İstanbul Nisan 2013 hava görüntüsü!
  • 12.04.2013 16:43

Mall of İstanbul Nisan 2013 hava görüntüsü!

Torunlar GYO imzası taşıyan Mall of İstanbul projesinin Nisan 2013 helikopter vi ...

Mall of İstanbul projesinin inşaatı ne durumda?
  • 09.04.2013 11:24

Mall of İstanbul projesinin inşaatı ne durumda?

Torunlar GYO imzasıyla inşa edilen Mall of İStanbul projesinin şantiyesi tüm hız ...

Mall of İstanbul'un inşaatında son durum!
  • 09.10.2012 14:19

Mall of İstanbul'un inşaatında son durum!

Torunlar GYO projesi olan Mall of İstanbul, İkitelli'de inşa ediliyor. Kaba inşa ...

Mall of İstanbul projesinde son durum ne?
  • 23.07.2012 16:06

Mall of İstanbul projesinde son durum ne?

Torunlar GYO imzasıyla hayata geçirilen Mall of İstanbul projesinde son durumu s ...