maritbet girişmaritbet
Corio’nun talip olduğu araziye AVM yapacak

Corio’nun talip olduğu araziye AVM yapacak

Türkiye, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde üstlendiği projeleriyle adından söz ettiren Odak Group, Hatay-İskenderun’da AVM yapacak. Odak, 45 dönüm üzerinde yer alacak AVM’nin yatırımını İskenderunlu Sayek Ailesi’yle birlikte gerçekleştirecek

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak


Çeçenistan'da saray,Tataristan'a hipodrom, Rusya'da cami, Türkiye'de konut ve alışveriş merkezi(AVM) gibi çok sayıda projeye imza atan Odak Group, Hatay'ın İskenderun ilçesinde alışveriş merkezi (AVM) yapacak. Odak İnşaat, İskenderun'un köklü ailelerinden Sayek'lerle birlikte İskenderun-Varyant Yolu üzerinde yaklaşık 45 dönüm üzerinde AVM yatırımı gerçekleştirecek. Hatay'ın en zengin ilçesi olan İskenderun'da start alacak AVM, Prime Development'ın önümüzdeki ağustos ayında hizmete açacağı Prime Mall'ın ardından ikinci AVM olacak.

Önümüzdeki birkaç ay içinde inşaatı başlayacak AVM'nin üzerinde yer aldığı arazi, Sayek Ailesi'ne ait. Oldukça kıymetli bir konumda bulunan arazi,  İskenderun'un tam merkezinde, 49 Evler Mahallesi'nde yer alıyor. AVM'nin ortaklarından Fadi Sayek, “Odak Group'la iyi niyet sözleşmesi imzaladık. AVM'nin inşaatını Odak Group yapacak. Yıl sonuna kadar inşaata başlayacağız” diyor.
 
AVM'nin üzerinde yer alacağı arazinin 44.68 dönüm olduğunu belirten Sayek, kiralanabilir alanının yaklaşık 55 bin metrekare olacağını söylüyor. Sayek, en az 2-3 katlı olması planlanan AVM'de teras ve bodrum katların da yer alabileceğini ifade ediyor. AVM'nin inşaatına tam olarak hangi ayda başlayacaklarının net olmadığını belirten Sayek, 18-19 ay sonra hizmete girmesini planladıklarını belirtiyor.
 
Corio, kriz nedeniyle vazgeşmişti
Öğrendiğimize göre Odak Group'la Sayek Ailesi'nin üzerine AVM yatırımı yapacağı araziyi daha önce Hollandalı gayrimenkul yatırımcısı Corio AVM yapmak için satın almış. 2008'de arsayı alan Corio, kriz nedeniyle Türkiye'deki yatırımlarını askıya alınca buradaki AVM projesinden de kısa süre önce vazgeçmiş. Hollandalı Corio, yaklaşık iki yıl önce İskenderun kent merkezinde 116 milyon Euro'luk bir alışveriş merkezi yapacağını açıklamış; projesi dahi hazırlanan AVM'nin yapımına 2008 yılının ikinci yarısında başlanacağı, 2010 yılında ise hizmete gireceği belirtilmişti. Fakat aradan geçen sürede AVM yatırımı start almamıştı. Krizle birlikte Türkiye'den çekildiği yönündeki haberlerle gündeme gelen şirketin, açıkladığı yatırım projelerinin akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyordu.

New York Times'a haber olan inşaat şirketi
Türkiye, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde üstlendiği projelerle ses getiren Odak Group, 1978 yılında, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) mezunu mühendis Gürcan Oral tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinde kuruldu. Kısa sürede büyüyen Odak, yurtdışına da açılarak Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde birçok başarılı projeye imza attı.

Halen Rusya'daki önemli müteahhitlik firmaları arasında gösterilen Odak,  Çeçenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Kazan Kremlin Sarayı, Kul Şerif Camii, 8 bin kişilik spor salonu, belediye sarayı ve adliye binaları gibi önemli projeler geliştirdi. Rusya'da yaptıklarıyla New York Times'ın sayfalarına konuk olan grup, Kazan'da bin kişilik opera salonu ile Avrupa'nın en büyük üçüncü hipodromunu 7 ay gibi kısa bir sürede bitirmesi nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin'in de takdirini kazanmıştı. Grubun faaliyet alanı sadece inşaatla sınırlı değil. Group, inşaatın yanı sıra kömür ithalatı, kozmetik sektörü ve alışveriş merkezi projelerinde de faaliyet gösteriyor. İzmir'deki Agora Alışveriş Merkezi'nin de sahibi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz