maritbet girişmaritbet
Bendevi Palandöken: AVM'lerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor!

Bendevi Palandöken: AVM'lerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Palandöken: -''AVM'lerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez''

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''AVM'lerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez'' dedi. 
     
Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın'la birlikte Malatya Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. 
     
Burada konuşan Palandöken, bir Malatyalı olarak sık sık davet alarak kente geldiğini ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti. Bendevi Palandöken, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı'nı yapmış tarihi şahsiyetlerden ikisinin Malatya'da yetiştiğini, bu açıdan da kentin öneminin büyük olduğunu söyledi. 
     
Malatya Valisi Şahin ise, esnaflığı çok yakından bildiğini ifade ederek, kentte zaman zaman esnaflarla oturduğunu ve huzur bulduğunu vurguladı. 
     
Palandöken, daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. 
     
MTSO'da konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarlar olarak sanayicilerin fidanı gibi olduklarını belirterek, şunları kaydetti:''Esnaf, sanatkar ne kadar güçlenirse ticaret erbabı, sanayicisi de o kadar gelişir. Türkiye bir değişim ve dönüşüm içerisinde. İnşallah bir daha ki gelişimizde burası büyükşehir statüsünde olacak. Demek ki, Malatyalılara daha kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacağız. Malatya sadece kayısıyla değil ünlü markaların fabrikaların bulunduğu, yabancı ortaklı fabrikaların bulunduğu bir kent. Şehrin kimliği, alt yapı problemleri bitmiş, yüzünün makyajı kalmış. Ancak burada da esnafın sorunları var. Çünkü AVM'lerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez.'' 
     
MTSO Başkanı Erkoç da, küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi için çalıştıklarını dile getirerek, ''Çünkü onlar bu ülkenin omurgasıdır. Eğer o omurga zedelenirse hepimiz zarar görürüz'' dedi. 
     
Palandöken, ziyaretlerinin ardından, Fevzi Apaydın, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarıyla kenti gezerek, esnafla sohbet etti. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı
  • 21.05.2022 11:38

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Paland ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...