maritbet girişmaritbet
AVM'ye doymuyoruz, 65 tane daha geliyor!

AVM'ye doymuyoruz, 65 tane daha geliyor!

Türkiye genelinde yapımı devam eden 65 AVM bulunuyor, bunun 30'u İstanbul'da olacak.

Son dönemde sayıları hızla artan AVM'ler, bir süredir Anadolu'ya yayılmaya başladı. Geliştirici firmalar, istihdama önemli katkılar sağlayan AVM yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde 2017 yılının yarısı itibariyle toplamda 400 alışveriş merkezi bulunuyor.

İstanbul'da toplam 125 AVM var

Alışveriş merkezi yatırımları sıralamasında liderlik İstanbul'un elinde bulunmakta. Megakentte toplam 125 alışveriş merkezi yer alıyor. Türkiye'nin ilk AVM'si Galleria, faaliyetlerine devam ederken, şehrin ikinci AVM'si Akmerkez'de müşterilerini ağırlamayı sürdürüyor.

Ankara ve İzmir birbirine yakın

Diğer büyükşehirlere bakıldığında Başkent Ankara'da toplam 32 adet alışveriş merkezi bulunuyor. İzmir'de ise bu rakam 2017 yılının yarısı itibariyle 23 olarak belirlendi.

Yapımı süren 60 AVM var, 30'u İstanbul'da

Rakamlar arasında en dikkat çekici olan ise yapımı devam eden proje aşamasında 65 alışveriş merkezinin bulunması. Bunların 30 tanesi İstanbul sınırlarında inşa ediliyor.

Bir kişiye ne kadar AVM alanı düşüyor?

Yapılan hesaplar doğrultusunda Türkiye genelinde 1.000 kişiye ortalama 148 metrekare kiralanabilir alan düşüyor. Şehir geneline bakıldığında ise 303 metrekare ile İstanbul ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 277 metrekare ile Isparta, 267 metrekare ile Bolu üçüncü sırada yer alıyor.

Kişi başı düşen alan artacak

Yapımı devam eden AVM'lerden 2019 yılında hizmete girecek olanlarla birlikte 1.000 kişiye düşen alan büyüklüğü ortalama 176 metrekareye çıkacak.

 

Yorum Yaz