maritbet girişmaritbet
"AVM'lerin kaderi koronavirüs ile değişiyor"

"AVM'lerin kaderi koronavirüs ile değişiyor"

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, Kovid-19 salgınıyla beraber AVM'lerin dinamiklerinin değişmeye başladığını belirtti.

Venezia Mega Outlet'den yapılan açıklamada, Kovid-19 pandemisinin AVM sektörüne etkilerine ilişkin görüşlerine yer verilen Isıgöllü, AVM'ler için kaderin değiştiğini, bazı AVM'lerin pandemi sebebiyle rekabetten düşeceklerini kaydetti.

Isıgöllü, "Yaşadığımız bu süreci iyi yönetebilen ve ayakta kalabilen AVM'ler ise belki eskisinden de güçlü duruma gelecekler." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'un, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de ve sosyal hayatı ve alışkanlıkları değiştirerek sektörü etkilediğini belirten Isıgöllü, bununla birlikte, son dönemlerde yapılan yeni yatırımlarla, bazı bölgelerde arzın talebi geçmesi ile hem AVM'ler hem de markalar için rekabetin kızıştığını belirtti.

Isıgöllü, şunları söyledi: "Bundan sonrası için öngörüler, hem AVM'ler için hem de markalar için ilerleyen dönemde bir konsolidasyon süreci yaşanabileceği yönünde. AVM'ler için kader değişiyor. Bazı AVM'lerin rekabetten düşmesi kaçınılmaz olacak. Yaşadığımız bu süreci bizim gibi iyi yönetebilen ve rekabette öne çıkabilen AVM'ler ise belki eskisinden de güçlü duruma gelecekler. Markalar için de benzer durumlar yaşanacak diye düşünüyorum. Bazı markalar küçülecek ve belki de yok olacaklar. Halihazırda faaliyetini sürdüren bazı markalar ise daha da güçlenecek. Çok dinamik bir ülke oluşumuz sayesinde, dünya platformunda güçlü ve rekabetçi olduğumuz perakende sektöründe önümüzdeki süreçte mutlaka yeni ve güçlü markalar çıkaracağımızı da öngörüyoruz. "

AVM'lerin geleceği ile ilgili farklı görüşler bulunduğunu kaydeden Isıgöllü, bundan sonra yatırımların eski dönemlere göre çok daha kontrollü olacağını, "arzı yapalım, talep kendiliğinden oluşur" düşüncesi yerine, talebin ölçümlenmesiyle, ihtiyaca ve rekabet analizlerine göre yatırımlar yapılmaya başlanacağını dile getirdi.

Küresel salgının, tüm sektörleri, üretici ve tüketici hareketlerini, ticaretin şeklini, yatırım planlarını, gelecek planlarını, insan ilişkilerini, kısaca hayatın her alanını etkilemeye ve değiştirmeye devam ettiğini vurgulayan Isıgöllü, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu değişimin içinde yaşayanlar olarak, yeni dünya düzeninin oluşmasını hem gözlemliyoruz hem de buna katkıda bulunuyoruz. Bu değişimler yaşanırken, oyundan düşen AVM'lerin geleceğinin ne olacağı konusunda kesin söylemlerde bulunmak oldukça zor. Son dönemde çok hızlı büyüme gösteren online alışveriş için lojistik merkezleri olabileceği, mobilya üreticilerinin showroomları olarak kullanılabileceği, sektörel ve benzer mağazalarla markaların bir arada olduğu merkezlere dönüşebileceği, okula veya üniversiteye, hastane veya sağlık merkezlerine dönüştürülebileceği, ofis binaları olarak kullanılabileceği, otel yapılabileceği gibi birçok alternatif görüşler konuşuluyor. Ne kadar süreceği net olmamakla birlikte pandemi elbet sonlanacak. Bu süreçte AVM yönetimlerinin etkili tedbirler almaları, insan sağlığının her şeyin önünde tutulacağı kontrollü bir işleyişin sağlanması ve ticaretin devam edebilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi sektör için çok önemli."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Venezia Mega Outlet "yılın en büyük alışverişi" için hazırlığa başladı
  • 10.11.2021 16:21

Venezia Mega Outlet "yılın en büyük alışverişi" için hazırlığa başladı

Heyecanla beklenen alışveriş günleri "11.11" ve "Cuma Fırsatları" için geri sayı ...

Bayram öncesi AVM’ler eski günlerine kavuştu
  • 13.07.2021 16:24

Bayram öncesi AVM’ler eski günlerine kavuştu

1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kalkması ve eski normallere geri dönülmesiyle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayılarında ve cirolarda yükseliş bekleniyor
  • 26.06.2021 15:24

AVM'lerde ziyaretçi sayılarında ve cirolarda yükseliş bekleniyor

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, "Pazar gününün de açılması ...

Tam kapanma sonrasında AVM'lere yoğun ilgi!
  • 27.05.2021 08:32

Tam kapanma sonrasında AVM'lere yoğun ilgi!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, 17 günlük kapanmadan sonra ...

Cumartesi yasağı kalktı, AVM ciroları %30 arttı
  • 12.03.2021 11:01

Cumartesi yasağı kalktı, AVM ciroları %30 arttı

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, cumartesi sokağa çıkma serb ...

AVM'ler ilk çeyrekten itibaren toparlanma bekliyor
  • 05.02.2021 10:24

AVM'ler ilk çeyrekten itibaren toparlanma bekliyor

Venezia Mega Outlet'ten yapılan açıklamaya göre, salgın döneminden, çoğu sektörd ...