maritbet girişmaritbet
AVM'leri 2.2 milyar kişi ziyaret etti

AVM'leri 2.2 milyar kişi ziyaret etti

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz seneye ait AVM verilerini yayınladı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz seneye ait AVM verilerini yayınladı. Buna göre söz konusu merkezlere, geçtiğimiz sene içerisinde iki milyar iki yüz milyon ziyaretçi geldi.

Buna göre AVM'lere olan ilgi de her geçen yıl artarak devam etti. Başkan Belgü, e-ticaretin yükselmesinin AVM'lere herhangi ciddî bir etkide bulunmadığını belirterek, AVM'lerin salt alışveriş yapılan değil, aynı zamanda birlikte olunan ve sosyalleşilen bir yer olduğunu da hatırlattı. Ülkemizde toplamda on iki milyon metrekarelik kiralanabilir AVM alanı olduğunu ifade eden başkan, 2023 senesinde söz konusu alanın on beş milyon metrekareye çıkacağını övünerek anlattı. AVM'den bunalan İstanbul halkı ise, daha fazla trafik sıkışıklığı istemediği için AVM'lere gitmemeye başladı.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, geçtiğimiz sene ülkemizde iki milyar iki yüz milyon ziyaretçinin AVM'leri ziyaret ettiğini belirtse de, rakam birçok analist tarafından şişirilmiş bir balon olarak yorumlandı. Öte yandan AYD, sayının bu sene içerisinde artmasını hedefliyor. Hâli hazırda ülkemizdeki AVM'lere elli sekiz milyar dolarlık yatırımın olduğunu belirten Belgü, beş yüz yirmi bin personelin de sektörde isithdam edildiğini açıkladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...