maritbet girişmaritbet
AVM'lerden beklenen ciro 115 milyar lira!

AVM'lerden beklenen ciro 115 milyar lira!

Hulusi Belgü, 2016 yılında AVM'lerin 115 milyar lira ciro seviyesine ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sayıları 388'e ulaşan AVM'lerin cirosunun bu yıl 115 milyar liraya çıkmasının beklendiğini söyledi.

İnsanların tüketim alışkanlıklarını değiştirip yeni bir kültür oluşturan AVM yatırımları her geçen gün artıyor.

Birçok ihtiyacı bir arada sunduğu için tüketicilere cazip gelen AVM'ler, ziyaretçilerine, alışveriş yapmanın dışında eğlence ve kültürel etkinlikler gibi farklı seçenekler de sunuyor. AVM'ler, özellikle hafta sonları şehirlerin çekim merkezi haline geliyor.

AYD Başkanı Belgü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perakendecilerle yatırımcılar arasında köprü oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Türkiye'de AVM sayısının 358'e ulaştığını vurgulayan Belgü, "Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 40 alışveriş merkezi daha açılması planlanıyor. Sektörde şu anda 400 bin çalışanımız var. En fazla AVM de Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da bulunuyor. Bu kentteki AVM sayısı 100'ü aştı. İstanbul'u, Ankara, İzmir ve Antalya izliyor" dedi.

24 ilde AVM yok

Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bingöl, Burdur, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Yozgat'ta AVM bulunmadığına dikkati çeken Belgü, sektördeki yatırımın 15 milyar doları yabancı olmak üzere 55 milyar dolara çıktığını kaydetti.

Geçen seneyi yaklaşık 95 milyar lira ciroyla kapattıklarını belirten Belgü, "Sayıları 358'e ulaşan AVM'lerin cirosunun bu yıl 115 milyar liraya çıkmasını bekliyoruz. Her sene yüzde 20-25 oranında artıştan bahsediyoruz. Baktığınız zaman bu çok büyük bir rakam. Metrekare verimlilikleri de keza öyle artıyor. 2015'teki büyüme yüzde 17-18 civarındaydı. Bu da enflasyonun çok üzerinde bir rakam. Dolayısıyla sektör hızla büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım

Belgü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yatırım planlandığını ancak olayların sona ermesini beklediklerini söyledi.

Belgü, "Geçen döneme kadar ciddi bir istek vardı ama ne yazık ki orası çok karışık vaziyette. O yüzden yatırımcı, bölgeye yatırım yaparken iki kere düşünmek zorunda kalıyor. Diyarbakır'da bir AVM'miz var. İnşallah oradaki problemler çözümlenir. Doğu ve Güneydoğu'da da AVM'lerin kurulması, bölgenin ilerlemesi, sosyalleşmesi için çok önemli bir adım olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Belgü, AVM açılan bir kentte, ekonomik ve sosyal açıdan ciddi hareketlilik yaşandığına dikkati çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!
  • 12.02.2022 13:07

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!

Multi Turkey, Pınar Yalçınkaya'nın görevinden ayrıldığını ve yerine Hulusi Belgü ...

AVM Perakende Ciro Endeksi yüzde 101,3 arttı
  • 13.08.2021 12:03

AVM Perakende Ciro Endeksi yüzde 101,3 arttı

AVM Perakende Ciro Endeksi, haziranda bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırı ...