maritbet girişmaritbet
AVM’ler sosyalleşiyor, yatırımlar artıyor!

AVM’ler sosyalleşiyor, yatırımlar artıyor!

İstanbul’da son dönemde sayıları artan AVM sektöründe rekabet de her geçen gün kızışıyor, farklılık için eğlence merkezlerine yapılan yatırımlar artt

Son bir yılda yüzde 30'luk bir artışla aylık bazda ziyaretçi sayısını 700 bin seviyesine taşıyan Trump Alışveriş Merkezi'nde 2015'te eğlence yatırımları artıyor. “AVM'ler sosyalleşiyor” diyen Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, “Sektörde rekabet her geçen gün kızışıyor. Mevcut ziyaretçimizi tutmak, yeni ziyaretçiler kazanmak için onların memnuniyetine yatırım yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler çok önemli. Herkesin vakit geçirebileceği sosyal alanlar için çalışıyoruz. Bu yıl Trump'taki yatırımcılar bu alanlara 2.5 milyon dolar harcayacak” dedi.

Hedef 800 bin ziyaretçi

Trump Alışveriş Merkezi'nde 2015 sonu hedefinin aylık 800 bin ziyaretçi olduğunu anlatan Kural, şöyle konuştu: “Son 1.5 yılda ziyaretçi sayımız çok ciddi şekilde yükseldi. 2014'ü aylık ortalama 700 bin ziyaretçi ile kapattık. Yakalanan başarıda en büyük etken hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam alanları. Marka karması elbette önemli ama içinde bulunduğunuz rekabet ortamından sıyrılmak istiyorsanız ziyaretçiye sunduğunuz sosyalleşme alternatifleri çok değerli. Biz geçtiğimiz yıl da bunu gerçekleştirdik ve meyvelerini topladık. 2015'te de aynı yolda yürüyeceğiz; eğlence ve sosyal yaşam alanlarına yatırım devam edecek.” 

Kiralara kur ayarı geliyor

Son dönemlerde yükselen dolar kuruyla ilgili olarak da değerlendirme yapan Bülent Kural, “Biz kiraları dolar üzerinden alıyoruz. Kurdaki yükseliş nedeniyle önümüzdeki günlerde kiracılarımızla görüşeceğiz. Yönetim kurulu kararıyla kuru sabitleyebiliriz. Böyle dönemlerde her iki tarafında bazı tavizler vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Takım çalışması için kaçış oyunu

Dünyada çok yaygın olan kaçış oyunu konsepti, Escapist'in Trump Alışveriş Merkezi'nde açılacağını söyleyen Kural, “900 bin dolar değerinde bir yatırım bedeline sahip, 6 farklı odada 6 farklı senaryo ile gerçek bir filmin içindeymişsiniz gibi hissedeceğiniz bir yatırım. Ancak buna kurumsal şirketlerden büyük talep alıyoruz. Takım çalışması için önemli olan bu oyuna büyük ilgi var” dedi.

Yorum Yaz