maritbet girişmaritbet
AVM’ler pazar günü kapatılsın mı kapatılmasın mı?

AVM’ler pazar günü kapatılsın mı kapatılmasın mı?

AVM’lerin çalışma esaslarını düzenleyen kanun teklifi, sektörün önde gelen isimleri arasında görüş ayrılıkları oluşturdu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan “Alışveriş merkezleri, büyük mağazalar ve zincir mağazaların kuruluş ve çalışma esaslarına dair kanun teklifi” ile satış alanı toplamı 2 bin 500 metrekare üzerinde olan alışveriş merkezlerinde, gerekli hijyen şartlarına ve işletme büyüklüğüne uygun, erkek ve bayan tuvalet ve lavabosu, mescit ve çocuk odası gibi uygun mekanlar oluşturulması planlanıyor. 

TBMM'ye sunulan bu kanun teklifine ilişkin görüşlerini Emlaktasondakika.com'a aktaran iki önemli isim, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Palandöken: Küçük esnaf adına olumlu bir gelişme

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili gelişmelerin daha çok yeni olduğunu fakat hazırlanan tasarıya sıcak baktıklarını belirtti. Pazar günleri AVM'lerin kapalı olmasının haksız rekabeti ortadan kaldıracağını ve küçük esnaf adına olumlu bir gelişme yaşanacağını ifade eden Palandöken, böyle bir durumda tüketicilerin ve çalışanların haklarının korunacağını da ekledi.

Palandöken “Çalışan insanlar sosyal ve kültürel olarak da gelişme fırsatı bulur. 7/24 saat çalışan AVM uygulaması kaldırılmalı. Düzenlemeyle vatandaşın tüketime zorlanması engellenecek ve harcamalar azalacaktır” diye konuştu.

Belgü: Piyasaları alt üst eder

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü ise yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir Perakende Yasa Tasarısı üzerinde görüşüldüğünü belirterek, yasanın serbest piyasa ekonomisini alt üst edecek bir teklif olduğunu belirtti. Çalısma saatlerine kısıtlama gelmesinin istihdam yönünden daralma ve ciro konusunda sıkıntı oluşturacağını belirten Belgü, “Hükümet yetkilileri daha detaylı bir çalışma yapacaktır.” dedi.

En çok cironun cumartesi-pazar günleri ile resmi tatillerde gerçekleştiğini ifade eden Belgü, AVM'lerin kapatılmasının ekonomik ve sosyal olarak büyük sorun yaşatacağını anlattı. 20.30'dan sonra çalışılmasının istihdam açısından da önemli bir düşüş meydana getireceğini belirtti.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, ayrıca bu konunun tüketici nezdinde de çok büyük bir kriz oluşturabileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Emlaktasondakika.com Özel

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı
  • 21.05.2022 11:38

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Paland ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...