maritbet girişmaritbet
ATO’dan Alışveriş Festivali’ne “yas” ertelemesi!

ATO’dan Alışveriş Festivali’ne “yas” ertelemesi!

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Soma’da yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan maden kazası nedeniyle Ankara Alışveriş Festivali’ni erteledi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Soma'da önceki gün yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden kazası nedeniyle, 6 Haziran'da başlayacağı duyurulan Ankara Alışveriş Festivali'ni erteleme kararı aldı. 

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan talihsiz kaza sonrasında üç günlük ulusal yas ilan edildiği hatırlatıldı. Madenlerde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının henüz tamamlanmadığı belirtilen açıklamada, “Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivali, sonradan belirlenecek bir tarihe ertelenmiştir” denildi.  

Yönetim Kurulu olarak oybirliği ile erteleme kararı aldıklarını belirten ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “13 Mayıs'ta Soma'dan acı haberi aldık.  6 Haziran'da başlatacağımız festival için hazırlık çalışmalarını sürdürüyorduk. Ancak Soma kazası nedeniyle ülke olarak derin bir acı yaşarken festival yapmayı içimize sindiremedik. Bu yüzden erteleme kararı aldık” dedi. 

Bezci, Türkiye'nin çok sayıda evladını kaybettiğini, yüzlerce ailenin ocağına ateş düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Festival öncesinde hazırlık çalışmaları için, içinde etkinliklerin de yer aldığı çok yoğun bir çalışma dönemi yaşanması gerekiyor. Soma'daki kazanın tarifsiz acısı yüreklerimizi dağlıyorken bu çalışmayı yapamadık. Esnafımız ve tüccarımız başta olmak üzere tüm Ankaralıların bizlere anlayış göstereceğine inanıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ATO’dan Alışveriş Festivali’ne “yas” ertelemesi!
  • 15.05.2014 13:45

ATO’dan Alışveriş Festivali’ne “yas” ertelemesi!

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Soma’da yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan ma ...