maritbet girişmaritbet
ANKAmall 35 milyon dolarlık yatırımla yenilendi!

ANKAmall 35 milyon dolarlık yatırımla yenilendi!

Türkiye’de AVM konseptinin öncülerinden ANKAmall, 35 milyon dolarlık yatırım ve 15 aylık bir çalışma sonucu baştan ayağa yenilendi.

AVM'nin yatırımcısı GİMAT GYO A.Ş.'nin Genel Müdürü Levent Kirman, kabuk değiştiren ve yeni yüzüyle ziyaretçilere kapılarını açan ANKAmall'u gazetecilere tanıttı. Levent Kirman, gerçekleştirilen yenilenme yatırımının görsellik ve işlevselliği artırmasının yanında kiralanabilir alanın da yüzde 8 büyüdüğünü, açık teraslar ve çeşitli sosyal alanlarla da genişleme sağlandığını bildirdi. 

Kirman, yenilenme çalışmalarının, “yatay zonlama” tekniği ile AVM'yi kapatmadan bölüm bölüm gerçekleştirildiğini ve planlanandan 3 ay daha kısa bir sürede; 15 ayda tamamlandığını vurguladı. Yenileme çalışmasında görsellik yanında cam çatı ve işlevselliğe yönelik düzenlemeler yapıldığını kaydeden Kirman, 12 giriş kapısı ile insanların ulaşmak istediği yere kolayca erişimini amaçladıklarını anlattı. Kirman, bazı AVM'lerin mimari olarak gösterişli fakat maliyet artıcı unsurları ön plana çıkardığını, kendilerinin ise müşteriyi dolaştırmak ya da maliyeti artıracak görsellikten kaçındıklarını, en kolay şekilde erişimi amaçladıklarını vurguladı. 

Yenilenmenin sadece fiziki değişimle kalmadığını, hizmetlerin de değiştiğini vurgulayan Kirman, “Vale hizmeti, kolay rahat alışveriş imkanı, ziyaretçileri yormadan dolaştırmadan direkt alışveriş imkanı sağlayan düzenlemeler yanında, aydınlık, ferah alanlar, dışarıya açılan yeme içme mekanları gibi konfor olanakları sunduk” dedi. Kirman AVM konseptinde Avrupa'nın da ilerisine geçmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

2 bin 500 kişilik ek istihdam, ciroda yüzde 17 artış

Yeni yatırımlarla AVM'ye 15'i ilk olmak üzere 54 yeni markanın katıldığını, toplam mağaza sayısının da 330'a ulaştığını belirten Levent Kirman, özellikle giyim firmalarının talep ettiği daha geniş metrekareleri karşılama imkânı bulduklarını söyledi. Kirman, ANKAmall'un 4.500 kişiye direkt 10.000 kişiye dolaylı istihdam sağladığını belirtirken, mevcuda ilave olarak 2 bin-2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını, toplam ciroda da yüzde 17 artış öngördüklerini vurguladı. ANKAmall'un toplam kiralanabilir alanının 112 bin metrekareye çıktığı bildiren Kirman, “ANKAmall, Ankara'nın en büyük AVM'si olma özelliğini devam ettiriyor” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!
  • 10.12.2022 14:05

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!

ANKAmall, “Yeni yılda hayallerin gerçekleşsin” diyerek ziyaretçilerine toplamda ...

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor
  • 27.01.2022 17:24

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor

PROFAM tarafından yönetilen, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAm ...

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!
  • 05.07.2021 17:18

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!

ANKAmall, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’En Çevreci Alışveriş Merkez ...

Ankara'da 30'a yakın AVM'de aşılama uygulaması başlatıldı
  • 28.06.2021 16:24

Ankara'da 30'a yakın AVM'de aşılama uygulaması başlatıldı

Başkentte 30'a yakın AVM'de başlatılan "yerinde aşılama uygulaması" kapsamında A ...

ANKAmall’un araç kampanyası sonuçlandı!
  • 22.05.2021 14:46

ANKAmall’un araç kampanyası sonuçlandı!

ANKAmall’un, yeni BMW 216d Gran Coupe Sport Line 2020 model araç hediye ettiği y ...

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor
  • 09.04.2021 09:43

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor

ANKAmall, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken düzenlediği yar ...