maritbet girişmaritbet
Akmerkez Boyamiko Odası’nı çocuklar için hazırladı!

Akmerkez Boyamiko Odası’nı çocuklar için hazırladı!

Akmerkez, 42 metrekarelik bir odasını ‘serbest boyama’ alanı ilan etti

Akmerkez, 42 metrekarelik bir odasını ‘serbest boyama' alanı ilan etti.

Duvarları 19 ayrı tuvalle kaplanan bu odada yer, gök, her yer boyanabiliyor. Tabii bu işten en çok çocuklar karlı çıkıyor! ‘Boyamiko' ismini taşıyan projeyi, Akmerkez Marka Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin'le konuştuk...

UNICEF mağazalarında, internet sitesinde ve Remzi Kitabevleri'nde satılmak üzere, tuvallerin görsellerinden defter ve çantalar üretildi. Bunların tüm geliri UNICEF'e kalacak. Defterler 10, çantalarsa 20-30 TL'den satılacak.

Boyamiko nedir? Nasıl bir proje?

“Çocuklar için başka ne yapabiliriz?” diye yola çıktık. Dedik ki, “Bir sınır koymayalım. İstedikleri gibi boyayabilecekleri bir duvar olsun.” Aslında çıkış noktamız, ‘Çocuklar için Çocuklarla Boyuyoruz' gibi bir konseptti. Bu da Avangard İletişim'den Gökçe (İçelli) Hanım'la oluşturduğumuz bir slogan... Gerçekten de sloganda söylediğimiz gibi gelişti her şey. Çocuklar geliyor, birlikte boyuyoruz. Buradan ayrılınca akıllarında, kalplerinde, bir anı kalması çok önemli. Heyecan duysunlar istedik. Birçok yetişkin de boyamaktan inanılmaz keyif alıyor. Araştırma yaptık; yurt dışında böyle bir proje görmedik. Bir örneği yok, özgün bir çalışma oldu.

Boyamiko odası nasıl hazırlandı?

 Aşağı yukarı 42 metrekare bir alanı bunun için ayırdık. Duvarları 19 ayrı tuvalle kapladık. Yer, gök, her yeri, boyayabilecekleri bir alan yarattık. Boyadıkları karakterlerin kimi hayal ürünü, kimisi çocukların hayatında olan figürler. Asu Ceren isimli genç bir illüstratör tarafından buraya özel tasarlanan 200'e yakın farklı karakter kullanıldı. Sadece duvarlar değil, duvarlara tırmanabilecekleri basamaklar, kolonlar ve hatta görevli arkadaşın masası da tuvalle kaplı. Her yer boyanabiliyor.

Tuvalden çanta ve defter üretiliyor

UNICEF'le de işbirliğine gitmişsiniz...

Bu projede sadece Akmerkez misafirlerini değil, İstanbul dışında yaşayan, sınırlı imkanları olan kişileri de düşündük. Onlara da ulaşsın, bir heyecan yaratsın, geri dönüşümü olsun istedik. Herkese dokunabilsin ve keyif versin... O yüzden UNICEF'le işbirliği yaptık. Geldiler, alanı gördüler ve projeye dahil olmak istediler.

UNICEF'e nasıl bir katkı sağlanıyor projeye?

UNICEF mağazalarında, internet sitesinde, hem de Remzi Kitabevleri'nde satılmak üzere, tuvallerin görsellerinden defterler ürettik. Bunların tüm geliri UNICEF'e kalıyor. Beraberinde bir çanta projesi de olacak. Satın alıyorsunuz; çocuklar ister çantaları, ister defterlerini boyuyor. Çantalar, odanın binde üç oranında küçültülmüşü olarak hazırlanıyor. Tuval bezinin özelliğinden dolayı biraz farklı bir teknikle üretilmesi gerekiyor. Üzerinde çalışıyorlar.İçimizdeki çocuğu dışarı çıkaran bir proje oldu

İlgi nasıl?

O kadar büyük ki, 10 gün içinde tuvalin üçte birini yeniledik! Her geçtiğimizde mutlaka birileri içeride. Sadece çocuklar değil; gençler, hatta büyükler de boyama yapıyor. Güzel manzaralar yakalıyoruz. Büyükler, “Biz de boyayabilir miyiz?” sorusuyla dahil oluyor ve orada vakit geçiriyorlar. Kulaktan kulağa yayıldı. Yönlendirme ihtiyacı bile duyulmadı. Giden bir daha geliyor, çocuklar ayrılmak istemiyor. Duvara isim yazıyorlar. Fotoğraf çektiriyorlar boyadıkları resimlerle. Galiba insanın içindeki çocuğu dışarı çıkaran bir proje oldu.

Ne zamana kadar sürecek?

15 Haziran'da tamamlamayı düşünüyorduk ama böyle devam ederse uzatabiliriz. Ama defter ve çantaların satışı devam edecek tabii. Defterler 10, çantalarsa 20-30 TL'den satışta olacak.

Milliyet Cadde

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akmerkez, I-REC Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı
  • 31.05.2022 12:10

Akmerkez, I-REC Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı

Uzun yıllardır sürdürülebilirlik alanına yatırım yapan Akmerkez, kullandığı elek ...

İşte Akmerkez'in terasındaki permakültür tasarımı
  • 11.09.2015 09:26

İşte Akmerkez'in terasındaki permakültür tasarımı

Türkiye’nin en önemli AVM’lerinden biri olan Akmerkez’in terasını bir permakültü ...

Pınar Altuğ, Akmerkez AVM'de yeni mağaza açtı!
  • 17.03.2021 09:43

Pınar Altuğ, Akmerkez AVM'de yeni mağaza açtı!

Oyuncu Pınar Altuğ, kendi adını taşıyan markasının Bodrum’dan sonra ikinci mağaz ...

Kıvanç Tatlıtuğ'un Etiler turu!
  • 21.11.2020 14:08

Kıvanç Tatlıtuğ'un Etiler turu!

Elinde alışveriş çantasıyla Akmerkez'e doğru yürürken görüntülenen Kıvanç Tatlıt ...

Oyuncu Hakan Akay'ın AVM turu
  • 26.09.2020 14:24

Oyuncu Hakan Akay'ın AVM turu

Oyuncu Hakan Akay, Akmerkez AVM' de görüntülendi. ...

Akmerkez'deki Terasta Tarım projesi büyümeye devam ediyor
  • 06.07.2020 11:22

Akmerkez'deki Terasta Tarım projesi büyümeye devam ediyor

Akmerkez, Terasta Tarım projesi ile 2017’den bu yana misafirlerine kendi meyve v ...