maritbet girişmaritbet
Agora AVM'nin geliri burs olacak!

Agora AVM'nin geliri burs olacak!

Balçova'da 2003'te hizmete giren Agora AVM, kente 132 milyon lira değerinde ikinci AVM'yi kazandıracak.

Kar ortağı olan Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ise buradan elde edeceği gelirle OSB içindeki Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine burs verecek

Halen 18 dev alışveriş merkezine sahip İzmir, yeni bir AVM daha kazanıyor. Balçova'da 2003 yılında hizmete giren Agora AVM, aradan geçen 13 yılın ardından kente 132 milyon lira değerinde ikinci AVM'yi kazandıracak. Kar ortağı olan Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ise buradan elde edeceği gelirle OSB içindeki Özel Nedim Uysal Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine burs olacak. Yaklaşık 1 yıl önce İAOSB'nin açtığı ihaleyi kazanan Odak İnşaat, toplam 45 bin metrekare üzerinde kuracağı Agora AVM'yi 30 yıl boyunca kullanacak. 

Toplam 6 katlı olacak Agora AVM'yi ayda 600 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, 2018'de hizmete girecek tesiste 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 

ÖĞRENCİLERE DESTEK 

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, "Okulda öğrencinin giyiminden, yemeğine, servisinden kitaplarına kadar tüm masraflar OSB bütçesinden karşılanıyor. Bu maliyetler her yıl yeni öğrencilerin eklenmesiyle artmaya başladı. Biz de öğrencilerin ve okulun giderlerini karşılamak için OSB bünyesindeki yaklaşık 7 futbol sahasına denk gelen 45 bin 500 metrekarelik arazide AVM kurma kararı aldık" diye konuştu. AVM'den 30 yıl boyunca kiranın yanı sıra cirodan belli bir oran alacaklarını da kaydeden Uğurtaş, amaçlarının öğrencilere en iyi eğitimi onları hiçbir masrafa sokmadan vermek olduğunu sözlerine ekledi. 

OSB'YE GEÇECEK 

AVM inşaatının sürdüğünü vurgulayan Uğurtaş, "İzmir'in kuzeyinde otoyol kenarında, girişi çıkışı bizim kadar rahat olan, trafik sıkıntısı bulunmayan başka bir yer yok. Ferahlık ve trafik sorunu olmaması nedeniyle yatırımcının burada iyi işler yapacağına inanıyorum. Toplam 30 yıllığına üst kullanım hakkı verilen AVM bu sürenin sonunda OSB'ye devrolacak" dedi. 

AYDA 600 BİN ZİYARETÇİ

Çiğli OSB alanında yapılacak AVM'nin inşaat alanı 141 bin metrekare olacak. AVM; 3 adet bodrum kat, zemin kat ve onun üstünde yükselen 2 kat olmak üzere toplam 6 kattan oluşacak. Kapalı otopark kapasitesi 1611, açık otopark kapasitesi ise 124 araçlık olacak. AVM'ye gelecek ziyaretçi sayısı aylık yaklaşık 600 bin kişi olarak öngörülüyor. 

Projede 3 katlı ve 1611 araç kapasiteli otopark, araç yıkama alanı, mescit, 180 adet mağaza, 28 adet restoran, eğlence merkezleri, 8 adet ve toplam 1208 kişi kapasiteli sinema, tiyatro, sergi salonu, çocuk oyun ve eğlence alanı, elektronik market ve gıda market yer alıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Agora AVM'nin geliri burs olacak!
  • 17.10.2016 10:18

Agora AVM'nin geliri burs olacak!

Balçova'da 2003'te hizmete giren Agora AVM, kente 132 milyon lira değerinde ikin ...