maritbet girişmaritbet
İfraz Nedir ve Nasıl Yapılır?

İfraz Nedir ve Nasıl Yapılır?

İfraz, diğer kelime anlamıyla ayırma. Gayrimenkul terimleri arasında yer alan ifraz hakkında sık sorulan soruların cevapları yazımızda!

İfraz nedir ve nasıl yapılır soruları son dönemde sıklıkla gündemdeki yerini korumaktadır. Gayrimenkul terimi olan ifrazın diğer bir kelime anlamı ayırmadır. İfrazın tam anlamı ise tapu kütüğünde tek parsel halinde kayıtlı bulunan gayrimenkulün, düzenlenen haritalar doğrultusunda imara uygun çoklu parçalara bölünüp tapu kütüğüne işlenmesi olayıdır. İfraz, gayrimenkul alanında sıklıkla karşımıza çıkabilmektedir. İfrazlı arsa alınır mı ve ifraz şartları da sıklıkla sorulmaktadır. İfrazlı arsa satışı, gayrimenkul hukukuna hakim bir avukat desteğiyle satın alınabilmektedir.

İfraz Sorgulama Nasıl Yapılır

İfraz sorgulama nasıl yapılır ve nereden yapılır sorusuyla birlikte ifrazın genel anlamı sıklıkla aranmaktadır. İfraz sorgulaması, tarım arazileri için e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sunduğu bir işlem olan sorgulama kapsamında hibe, tevhid gibi sorgulamada yapılabilir. Ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri de ifraz sorgulaması yapabilmektedir. İfraz sorgulama kapsamında tapu daireleri sıklıkla ziyaret edilmektedir. TAKBİS sistemi üzerinden ifraz işlemi yapılabilmektedir. İfraz ekranında zemin tespiti için ada parsel numarasının girilmesi gerekmektedir.

İfraz İşlemi İçin Gerekli Evraklar Neler ve Ne Kadar

İfraz işlemi için gerekli evraklar neler ve listesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sitesinde yer alıyor. Buna göre kimlik belgesi, gerçek kişilerde fotoğraf, işlemde temsil var ise temsile ilişkin belge, emlak beyan değeri belgesi, değişiklik dosyası, zorunlu deprem sigortası, encümen kararı, tapu senedi evrakları gerekmektedir. Buna göre tapu harcı ve her yıl belirlenen orana göre döner sermaye ücreti alınır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İfraz Nedir ve Nasıl Yapılır?
  • 15.01.2021 08:26

İfraz Nedir ve Nasıl Yapılır?

İfraz, diğer kelime anlamıyla ayırma. Gayrimenkul terimleri arasında yer alan if ...